ΑΧΕ: Αυξημένη η μεταβλητότητα

Αυξημένη μεταβλητότητα, καθώς η ψυχολογία παραμένει αδύναμη, αναμένουν οι ΑΧΕ. Ωστόσο, δεν αποκλείουν μια ανοδική ανάκαμψη λόγω της οξείας πτώσης χθες. Στο επίκεντρο η ΕΧΑΕ λόγω της σημερινής ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

ΑΧΕ: Αυξημένη η μεταβλητότητα
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis εκτιμά επικράτηση σταθεροποιητικών τάσεων, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις διεθνείς αγορές.

Η Σίγμα ΑΧΕ αναμένει ότι η εβδομάδα θα κλείσει χαμηλότερα, λόγω της πίεσης στις μετοχές των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών, ενώ συμπληρώνει πως στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τίτλοι των κατασκευαστικών υλικών.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ δεν αποκλείει μια ανοδική ανάκαμψη της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση, λόγω της οξείας πτώσης χθες, η οποία ωστόσο, όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, θα χαρακτηριστεί από μεταβλητότητα καθώς η ψυχολογία παραμένει αδύναμη.

Επίσης, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, αναφέρει η χρηματιστηριακή, θα βρεθεί ο τίτλος της ΕΧΑΕ λόγω της σημερινής ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Fortius ΑΧΕΠΕΥ σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του Γενικού Δείκτη αναμένουν βραχυχρόνια ανοδική αντίδραση, με άμεση συνέπεια το γέμισμα του ανοδικού χθεσινού χάσματος των 2.413-2.395 μονάδων, έπειτα από τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση 2,10% με πρωταγωνιστές των ρευστοποιήσεων τα βαριά χαρτιά.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 2,10% κλείνοντας στις 2.366,89 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, το Χ.Α. υποχώρησε ακολουθώντας την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε με απώλειες 5,66%, μετά την είδηση για μικρότερο μέρισμα χρήσης 2003. Επισημαίνει ακόμα πως η αποκομιδή κερδών από θεσμικούς επενδυτές οδήγησε τις τράπεζες σε πτώση 3,33%, ενώ οι μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης βρέθηκαν σε υπεραπόδοση (πτώση 0,90% και 0,70% αντίστοιχα).

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v