Ανελέητο σφυροκόπημα σε ΟΤΕ - Εθνική

Αμείωτης έντασης πιέσεις καταγράφονται στη μετοχή του ΟΤΕ, ο οποίος πλέον πλησιάζει τα 10 ευρώ, ενώ ενισχύεται τις τελευταίες δύο ώρες ο αριθμός των συμβολαίων πώλησης που λαμβάνονται τόσο στον FTSE-20 όσο και στις μετοχές του ΟΤΕ και δευτερευόντως της Εθνικής. Στο 7/1 η αναλογία πτωτικών προς ανοδικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα παράγωγα μεταφέρεται το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι, μετά την ένταση που έχει προσλάβει η υποχώρηση των βασικών δεικτών.

Είναι χαρακτηριστικό πως με τον Γ.Δ. σε πτωτική πορεία προς τις 2.360 μονάδες, διευρύνεται σημαντικά ο αριθμός των συμβολαίων πωλήσεων στον FTSE-20.

Εκτιμάται πως παρά τις σημαντικές απώλειες που σημειώνονται για τη μετοχή του ΟΤΕ, η... επίθεση θα μπορούσε να μεταφερθεί μέχρι και αύριο και στη μετοχή της Εθνικής, αν και σήμερα ο τίτλος δέχεται πιέσεις γύρω στο 4%.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως σε αυτές τις δύο συγκεκριμένες μετοχές (ΟΤΕ, Εθνική) ανοίγεται από χθες ο μεγαλύτερος αριθμός συμβολαίων πώλησης (επί των συγκεκριμένων μετοχών).

Όπως σημείωναν νωρίτερα χρηματιστηριακοί αναλυτές, η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ οδηγεί σε ρευστοποίηση σημαντικής θέσης, καταρχήν ενός ξένου χαρτοφυλακίου, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα περίπου 5 εκατ. μετοχές που έχουν ρευστοποιηθεί χθες και σήμερα.

Αναμενόμενη η διόρθωση, όχι όμως ως προς την έκτασή της, καθώς το ζητούμενο για σήμερα ήταν η επίδειξη σύνεσης και μέτρου.

Δεδομένης της συγκυρίας στις ευρωπαϊκές αγορές, κρίσιμη θεωρείται πλέον η αυριανή συνεδρίαση, καθώς απειλείται η μεσοπρόθεσμα ανοδική φορά της αγοράς.

Τέλος, την έγκριση του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ και της γενικής συνέλευσης έλαβε η αλλαγή διοίκησης, όπως επίσης και η διανομή μερίσματος (δες σχετική αναφορά).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v