Ο Τύπος της Πέμπτης

Στην έκθεση του ΙΟΒΕ για το φορολογικό σύστημα, στο καθεστώς επιτήρησης στο οποίο βρέθηκε από την Κομισιόν η ελληνική οικονομία, αλλά και στις δηλώσεις του προέδρου των ΕΛΠΕ, Τ. Χριστοδούλου, για τον τρόπο με τον οποίο τιμολογούνται τα καύσιμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στην έκθεση του ΙΟΒΕ για το φορολογικό σύστημα, στο καθεστώς επιτήρησης στο οποίο βρέθηκε από την Κομισιόν η ελληνική οικονομία, αλλά και στις δηλώσεις του προέδρου των ΕΛΠΕ, Τ. Χριστοδούλου, για τον τρόπο με τον οποίο τιμολογούνται τα καύσιμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο τύπος της Πέμπτης.

ΙΟΒΕ: ”Σκληρά λόγια από ΙΟΒΕ για το φορολογικό σύστημα” είναι το βασικό θέμα της Ναυτεμπορικής, που αναφέρεται στη μελέτη του ΙΟΒΕ που δημοσιοποιήθηκε χθες και τιτλοφορείται ”Η επίπτωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στην ανταγωνιστικότητα”. Στον υπέρτιτλο η εφημερίδα σημειώνει ”τροχοπέδη για επιχειρήσεις-επενδύσεις ο κρατικός μηχανισμός”.

Για ”κίνητρα νομιμοποίησης της παραοικονομίας” κάνει λόγο η Καθημερινή, ενώ προσθέτει ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αντιμετωπίζει θετικά ρηξικέλευθη πρόταση μελέτης του ΙΟΒΕ. ”Φορολογικά προνόμια στις επιχειρήσεις είναι ο σχετικός τίτλος του Βήματος Ανάπτυξη. ”ΙΟΒΕ: Τολμήστε τη φορολογική επανάσταση” γράφει η Ημερησία, το οποίο όπως εξηγεί προτείνει διαφορετικούς συντελεστές φορολογίας ανά κλάδο επιχειρήσεων και φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις και αύξηση ανταγωνιστικότητας.

Δημοσιονομικά: ”Σε καθεστώς επιτήρησης μπαίνει η ελληνική οικονομία” είναι ο βασικός τίτλος του Βήματος Ανάπτυξη, ενώ χαρακτηρίζει την έκθεση της Κομισιόν για τα ελλείμματα ”καταπέλτη”. ”Επισήμως υπό εποπτεία τα δημοσιονομικά μας” είναι ο σχετικός τίτλος της Ναυτεμπορικής. Στο θέμα αναφέρεται στην πρώτη της σελίδα και η Οικονομική Καθημερινή, το Κέρδος, αλλά και η Εξπρές.

”Τολμηρές προτάσεις” είναι ο βασικός τίτλος της Εξπρές, η οποία προσθέτει ότι οι ξένοι επενδυτές ιεραρχούν το φορολογικό σύστημα ως το τρίτο σημαντικότερο εμπόδιο για επενδύσεις στην Ελλάδα.

ΕΛΠΕ: ”Αμφιβολίες για τις τιμοληψίες” των καυσίμων εξέφρασε σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ, Τ. Χριστοδούλου, ενώ σύμφωνα με την Καθημερινή χαρακτήρισε ”πληθωριστική τη φλυαρία για τις τιμές των καυσίμων”. Κερδοσκοπία σημειώνει και ο νέος πρόεδρος των ΕΛΠΕ, σχολιάζει σχετικά το Βήμα Ανάπτυξη. ”Δεν δικαιολογούνται αυξήσεις λόγω καυσίμων” δήλωσε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Τ. Χριστοδούλου, σύμφωνα με το βασικό άρθρο του οικονομικού ενθέτου του Ελεύθερου Τύπου.

Πετρέλαιο: ”Κερδοσκοπούν τα funds με τις τιμές του πετρελαίου” γράφει το Κέρδος, ενώ κάνει λόγο για ”καπέλο 10 δολαρίων από τα χρηματιστηριακά παιχνίδια” και προβλέπει ότι επίκειται άνοδος έως τα 50 δολ. το βαρέλι στους επόμενους μήνες.

Ασφαλιστικές: Νέους κανόνες για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς θέτει το ΥΠΑΝ, αναφέρει στο οπισθόφυλλό της η Καθημερινή.

ΟΤΕ: Στη χθεσινή σημαντική υποχώρηση της μετοχής του Οργανισμού αναφέρεται η Οικονομική Καθημερινή, αποδίδοντας την εξέλιξη σε δύο εκθέσεις ξένων οίκων (Morgan Stanley και Citigroup), ενώ οι περισσότερες εφημερίδες σχολιάζουν το θέμα αντίστοιχα στην πρώτη τους σελίδα. ”Τηλεφωνική βόμβα έπληξε το χρηματιστήριο” είναι ο βασικός τίτλος του Χρηματιστηρίου, επισημαίνοντας τις ”μισοτελειωμένες δουλειές”, στις οποιες αναφέρεται η Citigroup.

Αυξήσεις: Στο 6,5 + 6% αυξήσεις για μισθούς ΟΤΕ στη διετία, αναφέρει το ένθετο των Νέων Οικονομία στο βασικό του θέμα, ενώ στον υπότιτλο προσθέτει ότι προς συμφωνία για διετή σύμβαση εργασίας προχωρά και η ΔΕΗ.

Συμβασιούχοι: ”Με κλήρο, απόλυση συμβασιούχου - μαθηματικό άτοπο το 4μηνο”, αναφέρει στο πρώτο της θέμα η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Τρ. Κύπρου: Μεγάλη αύξηση κερδών 75% σημείωσε η Τρ. Κύπρου, γράφει η Οικονομική Καθημερινή, ενώ στο θέμα αναφέρονται ακόμη το Κέρδος και η Εξπρές.

Γερμανός: ”Γερμανός και… Πολωνός” είναι ο τίτλος του Κέρδους, αναφερόμενος στην εξαγορά από τη Γερμανός δύο αλυσίδων στην Πολωνία, αντί περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το Χρηματιστήριο.

Μπήτρος: Εκτοξεύθηκαν τα κέρδη του Μπήτρου, γράφει το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι ενισχύθηκαν κατά 400% στο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v