Εθνική και ΟΤΕ οι ρυθμιστές

Διαφαίνεται σταθεροποίηση στα διεθνή χρηματιστήρια. Η τάση μπορεί να επηρεάσει ανάλογα και τη Σοφοκλέους, που από την αρχή του χρόνου εμφανίζεται σαφώς καλύτερη από ό,τι η Φρανκφούρτη ή άλλα ευρωπαϊκές αγορές. Μετοχές-”κλειδί” για τις επόμενες μία - δύο συνεδριάσεις οι Εθνική και ΟΤΕ. Στον ΟΤΕ, πάντως, οι ξένοι διευρύνουν περαιτέρω τη συμμετοχή τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένα δεύτερο θετικό ”θέμα”, στο πλαίσιο μίας καθαρά τεχνικής αντίδρασης, μπορεί να πραγματοποιηθεί σήμερα και στη Σοφοκλέους.

Λόγω της επικείμενης προσαρμογής της μετοχής της Εθνικής, ο συγκεκριμένος τίτλος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Μέρος των αναμενόμενων απωλειών -μέχρι το τέλος της εβδομάδας- φαίνεται πως σε μεγάλο βαθμό έχει προεξοφληθεί στη χθεσινή συνεδρίαση.

Παραμένει ισχυρή, όμως, η Εμπορική, μετά την άρδην αλλαγή στάσεως της UBS, ”μαζεύεται” η Alpha και μπορεί να επανέλθει σε ανοδική τροχιά η Eurobank.

Λόγω της αναθεώρησης, σε χαμηλότερη τιμή, της μετοχής του ΟΤΕ από τη Citigroup, θεωρείται πιθανή η εκδήλωση ορισμένων πιέσεων στον τίτλο. Όμως, όπως σημείωναν χρηματιστηριακοί παράγοντες, για τη μετοχή του Οργανισμού υπάρχουν εντολές αγοράς από ξένους οίκους.

Σημείωναν μάλιστα με νόημα πως όλη αυτήν την περίοδο απαξίας του ΟΤΕ σχεδόν αποκλειστικά οι ξένοι ενισχύουν τη θέση τους με προοπτική κίνηση ανάλογη με αυτήν που εκδηλώνεται στην Εμπορική.

Το στοίχημα στον ΟΤΕ είναι μεγαλύτερης βαρύτητας και σημασίας από ό,τι αυτό της Εμπορικής.

Πλην, όμως, η διοίκηση του Οργανισμού θεωρείται πως κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή της Εμπορικής: Το τρίπτυχο απογραφή, κάθαρση, εξυγίανση ισχύει και για τον ΟΤΕ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η κατάσταση εμφανίζεται μεν βραχυπρόθεσμα θετικότερη από ό,τι στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, δεν θα πρέπει να διαφεύγει όμως την προσοχή μας πως η μία κατηγορία υποαποδίδει σημαντικά έναντι της άλλης από την αρχή του χρόνου.

Ζητούμενο για σήμερα η απορρόφηση των όποιων πωλήσεων εκδηλωθούν αρχικά στον ΟΤΕ και η ενεργοποίηση αγοραστών μετά το μέσον της συνεδρίασης στον τίτλο της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v