Σταθεροποιητικές διαθέσεις

Διαθέσεις για αντίδραση καταγράφονται. Είναι, όμως, μέχρι στιγμής προσεκτικές και... άκρως περιορισμένες. Δικαιολογημένα, κατά την εκτίμηση των περισσότερων, που αναμένουν δείγμα γραφής των ξένων χρηματιστηρίων. Μοιρασμένη η εικόνα μεταξύ ανοδικών – πτωτικών, με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να κινείται θετικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απόλυτα εναρμονισμένη με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι η μέχρι στιγμής αντίδραση της Σοφοκλέους.

Δεν φαίνεται να πείθει, όπως βεβαιώνουν τα 11 εκατ. συναλλαγές του πρώτου ημιώρου και η περιορισμένης έκτασης εμπορευσιμότητα σε τεμάχια τίτλων της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Από τις τραπεζικές μετοχές, ισχυρότερη τάση εμφανίζεται για τη μετοχή της Εμπορικής (22,36 ευρώ), ύστερα και από την έκθεση της UBS, ενώ μικρά κέρδη καταγράφουν οι Εθνική, Πειραιώς και Eurobank.

Στα 21,58 ευρώ η μετοχή της Alpha, κινείται με οριακές διακυμάνσεις.

Η τεχνική εικόνα της αγοράς επιβεβαιώνει την επιφυλακτικότητα που επικρατεί, καθώς μετά από μία αρχική αντίδραση λίγο ψηλότερα των 2.450 μονάδων υποχώρησε ο Γ.Δ. προς τις 2.439 μονάδες, όπου μέχρι τις 11.45 επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί βάση–στήριξη.

Σχετικά χαμηλή η μέχρι στιγμής εμπορευσιμότητα στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς με περίπου 100.000 τεμάχια (στις 11.40) η τιμή διαμορφωνόταν στα 11,04 ευρώ.

Οριακά χαμηλότερα στα 20,18 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, στα 11,38 του ΟΛΠ, και στα 4,28 της Intracom.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, οι μετοχές–σηματωροί κινούνται με χαμηλές συναλλαγές και μικρή απόδοση.

Στα 3,36 ευρώ ο ΔΟΛ, στα 3,26 η Γενάκ, στα 2,19 η κοινή της Κλωνατέξ, στα 2,30 του Κανάκη.

Η μετοχή της Ζήνων κυμαίνεται στα 3,74 ευρώ, στα 2,09 ευρώ της Alpha Γκρίσιν, στα 5,32 της Ελγέκα, στα 2,40 της Ελμέκ.

Γύρω στις 11.45, με την Alpha να γυρίζει θετικά, επιχειρήθηκε μία δεύτερη αντίδραση με σημείο αναφοράς πάντα τις 2.440 μονάδες.

Αναμφίβολα και η σημερινή συνεδρίαση είναι κρίσιμη για την αγορά, που δικαιολογημένα συγχρονίζεται περισσότερο με τις ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v