Ο Τύπος της Τετάρτης

Στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος που ξεκινούν σήμερα οι Βρυξέλλες κατά της Ελλάδας, στην εξαμηνιαία έκθεση του ΥΠΟΙΚ, αλλά και στις επιπτώσεις από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου αναφέρεται ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος που ξεκινούν σήμερα οι Βρυξέλλες κατά της Ελλάδας, στην εξαμηνιαία έκθεση του ΥΠΟΙΚ, αλλά και στις επιπτώσεις από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος.

Έλλειμμα: Με χαρακτηρισμούς-κόλαφο για την οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και ειδικά της περιόδου 1999-2003 και με σαφείς επισημάνσεις ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διευρυνθεί περαιτέρω μετά την έρευνα της Eurostat, η Κομισιόν αρχίζει από σήμερα τη διαδικασία ”υπερβολικού ελλείμματος” έναντι της Ελλάδας, γράφει στο πρώτο της θέμα η Εξπρές.

”Σε καθεστώς επιτήρησης τίθεται η οικονομία” γράφει η Ημερησία, ενώ αναφέρεται και στις δηλώσεις Αλογοσκούφη, βάσει των οποίων η συγκράτηση του ελλείμματος κάτω του 3% φαντάζει δύσκολη για φέτος. ”Από το 1999 βγήκε εκτός πορείας η οικονομία”, γράφει το οικονομικό ένθετο του Ελεύθερου Τύπου.

”Φως στις κρυφές πηγές του ελλείμματος” είναι ο βασικός τίτλος της Οικονομικής Καθημερινής, ενώ παρόμοιος είναι και ο τίτλος της Καθημερινής, που κάνει λόγο για συστάσεις της Ε.Ε. για το έλλειμμα. ”Η απογραφή φέρνει τις συστάσεις από Βρυξέλλες”, γράφει το Βήμα Ανάπτυξη, ενώ για ”ασύνετα δημοσιονομικά με πολλές ανισορροπίες - ενεργοποιείται σήμερα η διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος” κάνει λόγο η Οικονομική Ελευθεροτυπία στον βασικό της τίτλο.

Ελληνική οικονομία: ”Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία” είναι ο τίτλος του Κέρδους, που αναφέρεται στα πορίσματα της εξαμηνιαίας έκθεσης του υπουργείου Οικονομίας, σύμφωνα με την οποία οι κρίσιμοι δημοσιονομικοί δείκτες είτε θα παραμείνουν στάσιμοι είτε θα επιδεινωθούν.

Για αποκάλυψη ”επτά πληγών” της οικονομίας κάνει λόγο η Ναυτεμπορική, προσθέτοντας ωστόσο ότι το υπουργείο Οικονομίας στην έκθεσή του ”καταγράφει και τα αντίδοτα”. ”Νέο τριετές πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας” είναι ο τίτλος του Βήματος Ανάπτυξη, το οποίο στον υπότιτλο αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για τριετή λιτότητα. ”Τριετής λιτότητα” είναι ακριβώς ο τίτλος του ενθέτου Οικονομία των Νέων.

ΔΕΚΑ: ”Τα παιχνίδια της ΔΕΚΑ στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα” είναι ο βασικός τίτλος του Χρηματιστηρίου, ενώ ο υπέρτιτλος προσθέτει ότι ”στήριζε μετοχές στην προεκλογική περίοδο του 2000”. Ποινική δίωξη για τις κινήσεις της ΔΕΚΑ είναι ο σχετικός τίτλος της Εξπρές, ενώ για ”δικαστικό επισκέπτη στη Σοφοκλέους” κάνει λόγο το Κέρδος. Στον ανακριτή ο φάκελος της ΔΕΚΑ, γράφει η Ημερησία

Το θέμα προβάλλει στην πρώτη της σελίδα και η Καθημερινή, προσθέτοντας ότι είναι πιθανή και πρόταση στη Βουλή που θα αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

Πετρέλαιο: ”Ολιγοπώλιο στα καύσιμα βλέπει ο Γ. Αλογοσκούφης”, αναφέρει η Οικονομική Καθημερινή, ενώ για ”βενζινόσημο στα αεροπορικά εισιτήρια” κάνει λόγο το Βήμα Ανάπτυξη. Νέα άνοδο των τιμών των μεταφορών λόγω της τιμής των καυσίμων διαβλέπει η Ναυτεμπορική, ενώ το Χρηματιστήριο επισημαίνει ότι το πετρέλαιο τρώει την ανάπτυξη και θρέφει τον πληθωρισμό.

Εθνική: Στην απόφαση της Γ.Σ. για αύξηση κεφαλαίου με τη διανομή μετοχών 3ν/10π αναφέρεται η Εξπρές, ενώ ”Στα 35 ευρώ βλέπει ο Αράπογλου την Εθνική Τράπεζα” τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο του Χρηματιστηρίου. ”Δικές της μετοχές αγοράζει η Εθνική”, γράφει η Ναυτεμπορική, ”Επαναγορά μετοχών η Εθνική” είναι ο τίτλος στο οπισθόφυλλο της Οικονομικής Καθημερινής, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το Βήμα Ανάπτυξη.

Εμπορική: ”Εύσημα από τη UBS στο πρόγραμμα εξυγίανσης της Εμπορικής” είναι ο σχετικός τίτλος του Κέρδους, ενώ για ”ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα ρότα της Εμπορικής” κάνει λόγο η Καθημερινή.

Ν. Νανόπουλος: Στην ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής δομής των ελληνικών τραπεζών αναφέρθηκε σε συνάντησή του με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ν. Νανόπουλος, από το Λονδίνο, γράφει η Οικονομική Καθημερινή, ενώ τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο ”Ν. Νανόπουλος: Μύθος τα τραπεζικά υπερκέρδη”.

ΜΕΒΓΑΛ: Η ΜΕΒΓΑΛ στην Αττική - πόλεμος Βορά-Νότου για το γάλα, επισημαίνει η Ημερησία.

Δέλτα Συμμετοχών: Μέρισμα 0,15 ευρώ διανέμει η Δέλτα Συμμετοχών, γράφει το Χρηματιστήριο.

Aspis: H Aspis Πρόνοια απορροφά την Aspis Bank είναι ο τίτλος του θέματος που χτυπά στην πρώτη του σελίδα το Χρηματιστήριο, ενώ αναφέρεται στα οφέλη, τις συνέργειες και τους κινδύνους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v