ΑΧΕ: Πίεση στην αγορά λόγω ΟΤΕ

Η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ για δραματική περικοπή του μερίσματος κατά 50% (στα 0,35 ευρώ), και η επικράτηση των πωλητών στο χθεσινό κλείσιμο της Wall Street είναι πιθανό να οδηγήσουν την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα, εκτιμούν οι ΑΧΕ. Στο επίκεντρο Τιτάν και Γεμανός.

ΑΧΕ: Πίεση στην αγορά λόγω ΟΤΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis εκτιμά πως η επικράτηση πωλήσεων στο χθεσινό κλείσιμο της Αμερικής καθώς και η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ για δραματική περικοπή του μερίσματος (στα 0,35 ευρώ), είναι πιθανό να οδηγήσουν την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Την συνέχιση της πίεσης στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης εκτιμά η Eurobank Securities καθώς όπως αναφέρει στο πρωινό της report, τα νέα που αφορούν το προτεινόμενο μέρισμα του ΟΤΕ θα συντελέσουν αρνητικά στην σημερινή πορεία της Σοφοκλέους.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ δεν αποκλείει την συνέχιση πιέσεων στον τίτλο του ΟΤΕ, λόγω της περικοπής του μερίσματος του 2003 κατά 50%. Επίσης, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναφέρει η χρηματιστηριακή, θα βρεθούν οι τίτλοι των Τιτάν και Γεμανός λόγω της σημερινής ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως η ψυχολογία στο παρόν εμφανίζεται αδύναμη, συμπληρώνοντας πως είναι δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση εάν δεν εξαληφθεί η αβεβαιότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,73% κλείνοντας στις 2.417 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, το Χ.Α. δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε με απώλειες 4,5%, λόγω των ανησυχιών για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, και το μικρότερο μέρισμα χρήσης 2003.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v