Βαστούν οι τράπεζες, παρασκήνιο στον ΟΤΕ

Καλύπτεται το αποκοπέν μέρισμα της Εθνικής, με συντονισμένες αγορές ισχυρών παιχτών, ενώ πλούσιο ξεπροβάλλει το παρασκήνιο για την υποβάθμιση της μετοχής του ΟΤΕ, τη στιγμή που κυρίως ξένοι τοποθετούνται από το επίπεδο των 10,60 ευρώ και πάνω. Στο περίπου 3 προς 1 η σχέση ανοδικών – καθοδικών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο 3 προς 1 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών – καθοδικών, με το Γ.Δ. να κυμαίνεται μεταξύ 2.426,8 – 2.446,6 μονάδων.

Η τάση μέχρι στιγμής διαμορφώνεται από τη διακύμανση των μετοχών του ΟΤΕ και της Εθνικής.

Η μετοχή του ΟΤΕ, με... καταλύτη έκθεση της Citigroup υποχωρεί έως και 3,5%, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές προς τα 10,70 ευρώ.

Πάντως, για τη συγκεκριμένη υπόθεση με αφορμή και τη χθεσινή αναβάθμιση της Εμπορικής από UBS και την εν γένει τακτική των ξένων οίκων, κυκλοφορεί πλούσιο παρασκήνιο μεταξύ των χρηματιστηριακών γραφείων.

Η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται στα 25,10 ευρώ, υποχωρεί κατά περίπου 1,5%, όπως είχε προεξοφληθεί από την αγορά.

Η μετοχή βρίσκεται σήμερα σε διαπραγμάτευση χωρίς το μέρισμα 0,65 ευρώ, με την τρέχουσα, όμως, τιμή να έχει αφομοιώσει την αρχική διαφορά.

Θα λέγαμε μάλιστα, πως η συμπεριφορά της Εθνικής, δεδομένης της συγκυρίας, χαρακτηρίζεται περισσότερο από θετική.

Άλλωστε, είναι συνολικότερη η εικόνα που καταγράφεται στον κλάδο, με την Εμπορική στα 23,02 ευρώ να οδηγεί και να ακολουθούν Alpha Bank, στα 21,62 ευρώ, Eurobank στα 17,36 ευρώ και Πειραιώς στα 9,46 ευρώ.

Θα επιμείνουμε, όμως, πως το πιο ενδιαφέρον στοίχημα στην αγορά αυτήν την περίοδο ”παίζεται” στον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η ανάλυση της Citigroup είναι μία από τις τελευταίες (αν όχι τελευταία) αρνητικές εκθέσεις για τον Οργανισμό.

Ενδιαφέρον, σημειώνουν χρηματιστηριακοί κύκλοι, θα μπορούσε να έχει η επόμενη έκθεση ξένου οίκου, ο οποίος διάκειται φιλικά προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, MID 40 ενισχύεται προς τις 2.194 μονάδες (0,60%), έναντι 0,80% του SC-80.

Από τις μετοχές με ανοδική φορά, με βάση τις συναλλαγές τους, ξεχωρίζουν οι Hitech, Ετμα, Λάμψα, Cyclon, Informatics, Ασκο, Κλωνατέξ και άλλων 32 τίτλων, των οποίων το ποσοστό μεταβολής ξεπερνά το 2%.

Για τη συνέχεια, αναμένουμε συντήρηση των πωλητών – αγοραστών για τη μετοχή της Εθνικής στα 25,20-25,26 ευρώ, καθώς οι εντολές αγοράς κυρίως ξένων, αλλά και Ελλήνων διαχειριστών θα μπορούσαν να απορροφήσουν το αρχικό έλλειμμα (μέρισμα) των 0,65 ευρώ.

Για τον δε ΟΤΕ, παρακολουθούμε απλώς εκείνες τις ισχυρές χρηματιστηριακές, που συνεχίζουν να διενεργούν πράξεις, δηλαδή αγορές για λογαριασμό ξένων πελατών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v