Σταθεροποιητικές οι τάσεις, εκτιμούν οι ΑΧΕ

Σταθεροποιητικές τάσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμούν για τη σημερινή συνεδρίαση οι ΑΧΕ. Ωστόσο δεν αποκλείουν η αγορά να κινηθεί σε θετικό έδαφος, ενώ οι διεθνείς χρηματαγορές θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος διαμορφωτής της τάσης. Στο επίκεντρο η Εθνική λόγω αποκοπής μερίσματος σήμερα.

Σταθεροποιητικές οι τάσεις, εκτιμούν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis εκτιμά πως η αγορά θα ανοίξει ψηλότερα, με τις διεθνείς χρηματαγορές να συνεχίσουν να είναι ο κύριος διαμορφωτής της τάσης.

Εξάλλου, η Εθνική ΑΧΕ θεωρεί κρίσιμους παράγοντες βραχυπρόθεσμα τις ροές από θεσμικούς επενδυτές, καθώς και το κλίμα που θα επικρατήσει στις διεθνείς αγορές.

Η Eurobank Securities εκτιμά πως η αγορά θα κινηθεί σταθεροποιητικά, ειδικά εάν το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια παραμείνει θετικό.

Ακόμα, σχετικά με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η Eurobank Securities τονίζει πως η διαπραγμάτευσή της χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα βαρύνει κατά 0,26% στην αγορά και 0,46% στον δείκτη FT 20.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναμένει πως ευρύτερη τάση θα δοθεί από τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ εκτιμά πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα δεχτεί πιέσεις καθώς διαπραγματεύεται σήμερα (19/5) χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 0,15% κλείνοντας στις 2.435 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, το Χ.Α. κινήθηκε σε στενό εύρος τιμών, ενώ τα blue chips βρέθηκαν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η Εθνική κέρδισε 0,86%, ενώ Εμπορική και 3Ε κατέγραψαν άνοδο 2,83% και 1,1 αντίστοιχα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v