Κλιμακώνεται το σφυροκόπημα

Σε ξένους – Έλληνες διαχειριστές, με αναλογία χονδρικά 70%-30%, αποδίδουν παράγοντες της αγοράς την ένταση της διόρθωσης, ενώ δεν συσχετίζουν την αύξηση των θέσεων στην αγορά παραγώγων με την αυριανή λήξη, αλλά με το ενδεχόμενο περαιτέρω υποχώρησης του FTSE-20 στις επόμενες μία – δύο συνεδριάσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε πωλήσεις ξένων και Ελλήνων διαχειριστών αποδίδονται από παράγοντες της αγοράς οι επιθετικές πωλήσεις.

Υπολογίζουν δε χοντρικά πως η ρευστοποίηση θέσεων γίνεται σε αναλογία 70%-30% (από ξένους – Έλληνες διαχειριστές).

Επίσης, συσχετίζουν ελάχιστα την ένταση της διόρθωσης με την αυριανή λήξη της σειράς παραγώγων του τρέχοντος μηνός.

Θεωρούν, καθώς τα τμήματα ανάλυσής τους είχαν αναφερθεί σε ”μπούκωμα” του FTSE-20, πως οι πωλήσεις των πελατών τους θα συνεχιστούν τουλάχιστον και αύριο.

Αυτό το ενδεχόμενο φέρνει πρακτικά το Γ.Δ. ακόμη χαμηλότερα, και ειδικά τον FTSE-20 προς τις 1.230 μονάδες.

Εκτιμούν πως οι πωλήσεις 5 εκατ. και πλέον μετοχών του ΟΤΕ, αλλά και η σημαντική προσφορά που εκδηλώνεται σήμερα στη μετοχή της Εθνικής, θα μπορούσαν να συνεχιστούν αύριο και για άλλους τραπεζικούς τίτλους, αλλά και για εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Όπως εύστοχα αναφέρει η Π&Κ σε σημερινή αναφορά της (Βλέπε Τop stories), η αποκόμιση κερδών ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενη, εν όψει των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου.

Επιπρόσθετα, ορισμένοι παράγοντες θεωρούν ως πιθανούς πωλητές εταιρίες επενδύσεων, οι οποίες είτε βρίσκονται σε διαδικασία απορρόφησης από μητρικούς ομίλους είτε πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα κάτι ανάλογο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v