”Φλερτ” με τις 2.360 μονάδες

Οι μετοχές των Εθνική, ΟΠΑΠ, Τιτάν (Κοινό) ΕΛΤΕΧ και Eurobank πρωταγωνιστούν στη σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους, όπου ο Γενικός Δείκτης παρακολουθεί εξ αποστάσεως το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές. Τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες για την υπέρβαση των 2.360 μονάδων με χαμηλό τζίρο.

Προσπάθεια σταθεροποίησης, με τη Σοφοκλέους να ακολουθεί από σχετική απόσταση την καλή εικόνα που εμφανίζουν μέχρι στιγμής οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Προσπάθεια που κατά κύριο λόγο ξεκινά από την ανοδική αντίδραση του τίτλου της Εθνικής, τα αξιοσημείωτα κέρδη για Eurobank και Πειραιώς, συνεχώς με ανοδική τάση ο Τιτάνας, ενώ κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφουν ο ΟΠΑΠ και η ΕΛΤΕΧ.

Αντίθετα, πιέζονται σημαντικά τα ΕΛ.ΠΕ. (νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό τρέχοντος έτους), ίσως και λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

Απώλειες, που όμως δεν θεωρούνται μη αναστρέψιμες, για ΔΕΗ, Intracom, Cosmote, Motor Oil, Εμπορική και Alpha Bank (εντολές πώλησης σημαντικότατου ειδικού βάρους στην περιοχή των 20 ευρώ), σημαντικές απώλειες με χαμηλό όγκο για την Αγροτική Τράπεζα, ενώ η μέχρι στιγμής εικόνα του ΟΤΕ δείχνει ότι περισσότερο προσπαθεί να κρατήσει τα 10 ευρώ και λιγότερα να αντιδράσει ανοδικά.

Ο Γ.Δ. έχει καταγράψει μέχρι τώρα 4 ανεπιτυχείς προσπάθειες να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα των 2.360 μονάδων, κινείται σε ένα στενό εύρος 23 μονάδων (υψηλό 2.360,06, χαμηλό 2.337,2), ενώ ο τζίρος παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, αφού δεν ξεπερνά τα 64 εκατ. ευρώ, από τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν 5,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης και το γεγονός ότι ο FTSEM κινείται εξαρχής με θετικό πρόσημο καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και ο FTSES κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια αυτής, ενώ θετικό επίσης κρίνεται από επαγγελματίες του χώρου το γεγονός ότι μέχρι τώρα οι μετοχές με θετικό πρόσημο υπερτερούν αυτών με αρνητικό.

Παρ’ όλα αυτά, μόνο σε 7 τίτλους τα κέρδη ξεπερνούν το 4% (Λεβεντέρης, Τεχνοδομή, Ιπποτούρ, Informatics, Maxim, Info-Quest), ένδειξη ότι η πλειονότητα των εμπλεκομένων, αν και υποστηρίζει ότι πλησιάζει η ώρα όπου μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση θα μπορέσουν να δώσουν ανοδική κίνηση, παραμένει ιδιαίτερα επιφυλακτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v