Στις τράπεζες (μεταφέρθηκαν ) οι πιέσεις

Στον τραπεζικό κλάδο έχουν εμφανέστατα μεταφερθεί πλέον οι πωλήσεις εκ μέρους ισχυρών διαχειριστών. Κυρίως ξένοι ρευστοποιούν και σήμερα μετοχές της Εθνικής με κέρδη, οδηγώντας χαμηλότερα των 2.360 μονάδων το Γενικό Δείκτη. Στο περίπου 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πωλήσεων συνέχεια, με αιχμή σήμερα τη μετοχή της Εθνικής, η οποία υποχωρεί κατά περίπου 2% στα 23,52 ευρώ.

Σημαντικές οι απώλειες, περίπου 3% για τον ΟΠΑΠ, με τη μετοχή πλέον στα 15,24 ευρώ, ενώ κυρίως λόγω του +0,80% του ΟΤΕ περιορίζονται στο 0,61%, οι απώλειες του FTSE-20.

O Γ.Δ. κινείται χαμηλότερα των 2.360 μονάδων, καθώς το πρόβλημα της πίεσης έχει μεταφερθεί πλέον ξεκάθαρα στον τραπεζικό κλάδο.

Είναι προφανές πως η διαδικασία αποκόμισης κερδών κυρίως από την πλευρά των ξένων συνεχίζεται, χωρίς μέχρι στιγμής να διαμορφώνονται εκείνα τα κίνητρα που θα μπορούσαν να ανασχέσουν την υποχώρηση της αγοράς.

Το ενθαρρυντικό είναι πως με αυτόν το ρυθμό υποχώρησης συντηρείται στο περίπου 1 προς 1 η σχέση ανοδικών – καθοδικών (134/127).

Τα μεγαλύτερα κέρδη (13,2%) εμφανίζει η Αγροτική Ασφαλιστική και ακολουθούν με συναλλαγές περισσότερες των 1.000 τεμαχίων Ευρωπαϊκή Πίστη, Κεράνης, Κυριακούλης, Unisystems, ΝΕΛ, Space, ΑΛΤΕ.

Η μετοχή της Τιτάν, μετά την ανακοίνωση των ομολογουμένως θετικότατων αποτελεσμάτων τριμήνου, ενισχύεται με συναλλαγές περίπου 100.000 τεμαχίων κατά 3%, στα 37,46 ευρώ.

Με αυξημένη εμπορευσιμότητα αντιδρά προς τα 2,50 ευρώ η μετοχή της Chipita και ακολουθούν οι Intracom Kατασκευές, Πουλιάδης, Sex Form, Αγροτική Τράπεζα, Alfa Alfa Συμμετοχές και άλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v