UBS: Τιμές-στόχοι, συστάσεις για Τιτάν - Γερμανό

Την τιμή–στόχο των 37 ευρώ και τη σύσταση ”neutral 2” διατηρεί η UBS για τη μετοχή της Τιτάν σε ανάλυσή της (21/5/2004). Επίσης, σε ξεχωριστή ανάλυση (21/5/2004) ο ξένος οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 29 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2” για τη μετοχή της Γερμανός.

UBS: Τιμές-στόχοι, συστάσεις για Τιτάν - Γερμανό
Την τιμή–στόχο των 37 ευρώ και τη σύσταση ”neutral 2” διατηρεί η UBS για τη μετοχή της Τιτάν σε ανάλυσή της με ημερομηνία 21 Μαΐου 2004, όπου αναφέρει πως τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Επίσης, σε ξεχωριστή ανάλυση με την ίδια ημερομηνία ο ελβετικός οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 29 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2” για τη μετοχή της Γερμανός, ενώ σχολιάζοντας τα μεγέθη πρώτου τριμήνου σημειώνει πως ήταν ανάλογα των προβλέψεων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας του ομίλου.

Αναλυτικότερα, η UBS αναφερόμενη στην κατά 14,7% αύξηση των εγχώριων πωλήσεων της τσιμεντοβιομηχανίας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, σημειώνει πως οι βασικότεροι παράγοντες ήταν η ενίσχυση του όγκου σε σχέση με ένα ”αδύναμο” πρώτο τρίμηνο το 2003, ενώ συμπληρώνει πως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνέβαλαν θετικά στον όγκο.

Σε ό,τι αφορά την κατά 19,8% αύξηση των πωλήσεων που παρουσίασε η αγορά της Αμερικής, η UBS εκτιμά πως είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του ομίλου Τιτάν στη Φλόριδα, αλλά και της βελτίωσης της ζήτησης στις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής.

Αναφορικά με την αποτίμηση της μετοχής της Τιτάν, ο ξένος οίκος εκτιμά πως διαπραγματεύεται με discount για την ώρα, γεγονός το οποίο και χαρακτηρίζει εν μέρει δικαιολογημένο ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης στην ελληνική αγορά κατά τη διάρκεια της μετα-Ολυμπιακής περιόδου και της σχετικά μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Για τη Γερμανός η UBS σημειώνει πως τα μεγέθη πρώτου τριμήνου, αν και ανάλογα των προβλέψεων, ήταν ”θετικά”.

Παράλληλα, ο οίκος αναφέρεται και στην εξαγορά των δύο εταιριών που πραγματοποίησε η Γερμανός στην αγορά της Πολωνίας, σημειώνοντας πως τα έσοδα από τον αερόχρονο της εν λόγω αγοράς αναμένεται να συμβάλλουν κατά 10%-20% στα κέρδη ανά μετοχή του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v