Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Σηκώνει τον πήχη για Eurobank - 3Ε

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Eurobank στα 20,2 ευρώ, από 19,4 ευρώ, προχώρησε η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της (17 Μαΐου) με τίτλο ”Καλά αποτελέσματα, ισχυρή δανειακή επέκταση”. Με άλλη ανάλυση προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της 3Ε στα 22 ευρώ από 19,6 ευρώ.

Εθνική ΑΧΕ: Σηκώνει τον πήχη για Eurobank - 3Ε
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Eurobank στα 20,2 ευρώ, από 19,4 ευρώ, προχώρησε η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 17 Μαΐου 2004, με αφορμή τα μεγέθη α’ τριμήνου και τίτλο ”Καλά αποτελέσματα, ισχυρή δανειακή επέκταση.

Η Εθνική ΑΧΕ διατηρεί τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Eurobank. Αναφερόμενη στα αποτελέσματα της τράπεζας, η χρηματιστηριακή αποδίδει την αύξηση των μεγεθών της στα χρηματοοικονομικά κέρδη.

Η χρηματιστηριακή αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και του 2005 έως τα 1,14 και τα 1,39 ευρώ, αντίστοιχα, αποδίδοντας την εξέλιξη στα υψηλότερα χρηματοοικονομικά έσοδα που αναμένονται για το μέλλον.

Εξάλλου, σε άλλη ανάλυση (18 Μαΐου 2004) με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου 2004, η Εθνική ΑΧΕ προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της 3Ε στα 22 ευρώ, από 19,6 ευρώ, συνιστώντας ”buy”.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της 3Ε ”ελαφρά καλύτερα των εκτιμήσεων”, αποδίδοντας τη βελτίωσή τους στις αποδόσεις των αναδυόμενων αγορών, αλλά και των αγορών όπου η εταιρία έχει καθιερωμένη παρουσία.

Η αποχώρηση του κ. Bill Douglas, αναφέρεται στην έκθεση, είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποια βραχυπρόθεσμη αδυναμία στη μετοχή, καθώς οι επενδυτές θα χρειαστούν ίσως κάποιο καιρό ώστε να εξοικειωθούν με την αλλαγή ηγεσίας και να δουν κατά πόσον οι δραστηριότητες συνεχίζουν να διεξάγονται με το συνηθισμένο τρόπο.

Όπως τονίζεται, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της 3Ε είναι ”πολύ ισχυρές”, ενώ αναμένεται οι αποδόσεις επενδεδυμένου κεφαλαίου να ξεπεράσουν το μέσο σταθμισμένο κόστος επενδύσεων. Τότε, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, η εταιρία είτε θα αυξήσει το ποσό που αποδίδει στους μετόχους της είτε θα αναζητήσει νέα κερδοφόρα projects.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v