Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Εκτίναξη κερδών βλέπουν οι αναλυτές

Σημαντική αύξηση 237% στα κέρδη μετά φόρων πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters. Τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν 5,1% και τα EBITDA κατά 3,3%. Ανάλογες είναι και οι προβλέψεις της Credit Suisse.

ΟΠΑΠ: Εκτίναξη κερδών βλέπουν οι αναλυτές
Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας προβλέπουν οι αναλυτές πως θα παρουσιάσει ο ΟΠΑΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Eurobank Securities στο report της με ημερομηνία 24 Μαΐου 2004, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters τα κέρδη μετά από φόρους του ΟΠΑΠ στο εξεταζόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιάσουν εντυπωσιακή αύξηση 237%, διαμορφούμενα στα 85 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του Οργανισμού, σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις, εκτιμάται πως θα ενισχυθεί κατά 5,1%, στα 669 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 3,3% και συγκεκριμένα στα 136,6 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως οι προαναφερθείσες προβλέψεις είναι ανάλογες με εκείνες που προκύπτουν και από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το πρακτορείο Bloomberg.

Σε ανάλογο πλαίσιο κινούνται και οι εκτιμήσεις της Credit Suisse για το πρώτο τρίμηνο του ΟΠΑΠ. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ξένος οίκος σε εβδομαδιαία του ανάλυση για ”European Leisure & Hotels”, τα έσοδα του Οργανισμού στο τρίμηνο αναμένεται να ενισχυθούν κατά 5% και να φτάσουν στα 668,3 εκατ. ευρώ από 636,3 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Για τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ η Credit Suisse προβλέπει 226,98% αύξηση, καθώς εκτιμά πως θα φτάσουν στα 82,4 εκατ. ευρώ από 25,2 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v