Παρελθόν οι 1.700 μονάδες για ΓΔ;

Προφανής είναι η έλλειψη ουσιώδους αγοραστικού ενδιαφέροντος, ενώ το γεγονός ότι για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση οι πτωτικές μετοχές υπερτερούν των ανοδικών αποδεικνύει εκ νέου την απροθυμία των εμπλεκομένων να διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις τους.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Εξαιρετικά νευρικό το ξεκίνημα στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η αδυναμία (παραδόξως) των τραπεζών να κινηθούν ανοδικά φέρνει τον Γενικό Δείκτη μετά από ένα αρκετά ικανοποιητικό ξεκίνημα να δοκιμάζει και πάλι την περιοχή των 1.700 μονάδων.

Τα τελευταία λεπτά η υιοθέτηση τακτικών stop loss έχει οδηγήσει χαμηλότερα των 1.700 μονάδων τον Δείκτη.

Παράλληλα, ο ΟΤΕ- μετοχή σηματωρός κατ’ εξοχήν- έχοντας καταγράψει στο άνοιγμα κέρδη 1,5%, κινείται πλέον με οριακές διακυμάνσεις γύρω από το χθεσινό κλείσιμο, με χαρακτηριστική την αδυναμία απορρόφησης της πλεονάζουσας προσφοράς.

Όσον αφορά στην τάση της ευρύτερης αγοράς, το ότι οι ανοδικές μετοχές δεν υπερτερούν των πτωτικών για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση, αποδεικνύει την απροθυμία των εμπλεκομένων να διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις τους, ενώ είναι κάτι παραπάνω από προφανής η έλλειψη ουσιώδους αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Βεβαίως δεν λείπουν και οι μετοχές– σημαίες όπως οι Γαλαξίδι και Lannet που δείχνουν να αντιστέκονται στην περιρρέουσα τάση, ενώ τουλάχιστον παράξενη είναι η συμπεριφορά της μετοχής της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία μετά το χθεσινό limit down βρέθηκε σήμερα στο +6% με συμπεριφορά που μοιάζει με αυτή ενός περιφερειακού τίτλου.

Τέλος, στο ΧΠΑ επανεμφανίζονται οι πωλητές στα ΣΜΕ επί του FTSE – 20, τάση που απλά οξύνει την πτωτική διάθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v