Στον... περιφερειακό κινείται η Σοφοκλέους

Εκδηλη η νευρικότητα στη Σοφοκλέους με την αναλογία των ανοδικών/πτωτικών να διαμορφώνεται στο 3/1 υπέρ των πρώτων. Μεγαλύτερη η κινητικότητα στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση κάτι που καταδεικνύει τη διάθεση της περιφέρειας για περαιτέρω αυτονόμηση.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Έξι φορές άλλαξε πρόσημο ο Γενικός Δείκτης κατά το πρώτο ημίωρο των συναλλαγών.

Η νευρικότητα είναι πασιφανής, όπως επίσης ορατή είναι και η αδυναμία του ΟΤΕ να αντιδράσει, εξέλιξη που εναποθέτει την προσπάθεια διαμόρφωσης ανοδικού κλίματος στις τράπεζες (0,65%) μέχρι στιγμής επιτυχώς.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει επίσης στην ύπαρξη ”σημαιών” στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, αφού τόσο οι τίτλοι συμφερόντων Λαναρά όσο και οι αντίστοιχοι του Αθανασούλη κινούνται έντονα ανοδικά, δείχνοντας ενδεχομένων τη διάθεση περαιτέρω αυτονόμησης της περιφέρειας.

Το γεγονός εξάλλου, ότι η αναλογία ανοδικών/πτωτικών μετοχών βρίσκεται στο 3/1 υπέρ των πρώτων, σίγουρα είναι θετικό με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί αργά αλλά σταθερά να προσεγγίσει τις 1.720 μονάδες.

Ωστόσο, ο χαμηλός τζίρος (11 εκατ. ευρώ – 11.45’) με 3 εκατ. ευρώ να αφορούν των συναλλαγές των τίτλων συμφερόντων Αθανασούλη, Λαναρά δείχνει ότι στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν έχουμε ακόμα follow through buying με την Εθνική να ενισχύεται κατά 1,9%, με μόλις 12.000 τεμάχια να οδηγεί την κίνηση των τραπεζών και του Δείκτη συνεπακόλουθα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v