Ολες οι αλλαγές στους δείκτες FTSE του Χ.Α.

Καμια αλλαγή δεν προβλέπεται για το δείκτη FTSE/ASE 20 όπως προκύπτει απο την ανακοίνωση του ΧΑ ύστερα απο τη συνεδρίαση της επιτροπής των Δεικτών, ενώ αντίθετα μεταβολές υπάρχουν στους δείκτες FTSE/ASE MID 40 και FTSE/ASE SMALLCAP, οι οποίες θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου.

Ολες οι αλλαγές στους δείκτες FTSE του  Χ.Α.
Καμια αλλαγή δεν προβλέπεται για το δείκτη FTSE/ASE 20 όπως προκύπτει απο την ανακοίνωση του ΧΑ ύστερα απο τη συνεδρίαση της επιτροπής των Δεικτών, ενώ αντίθετα μεταβολές υπάρχουν στους δείκτες FTSE/ASE MID 40 και FTSE/ASE SMALLCAP.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως σε συνέχεια της συνεδρίασης της επιτροπής Δεικτών στις 20/ 5/ 2003, ανακοινώνονται οι ακόλουθες μεταβολές:

Για τον δείκτη FTSE /ASE 20 δεν εγκρίθηκαν προσθήκες, διαγραφές ή μεταβολές του ποσοστού συμμετοχής.

Για το δείκτη FTSE/ASE MID 40 εγκρίθηκαν τρεις (3) προσθήκες, τρεις (3) διαγραφές και τρεις (3) μεταβολές του ποσοστού συμμετοχής.

Για το δείκτη FTSE/ASE SMALLCAP εγκρίθηκαν συνολικά δεκαέξι (16) προσθήκες, δεκαέξι (16) διαγραφές και μία (1) μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω μεταβολές περιλαμβάνουν διαγραφές μετοχών που κατέστησαν μη αποδεκτές λόγω του καθεστώτος τρίωρης διαπραγμάτευσης.

Οι μεταβολές αυτές θα ισχύουν μετά το κλείσιμο της τελευταίας ημέρας συνεδρίασης του Μαΐου του 2003, δηλαδή τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2003.

Ειδικότερα, δεν υπάρχουν προσθήκες ή διαγραφές στο δείκτη FTSE/ASE 20, ενώ αντίθετα προστίθενται στον FTSE/ASE MID 40 οι Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, Τηλέτυπος, Βιομηχανία Εσωρούχων Sex Form. Εξάλλου, από το δείκτη FTSE ASE MID 40 διαγράφονται οι Αεγέκ, Altec και Ελαϊς.

Παράλληλα, στο δείκτη FTSE/ASE SMALLCAP μετακινούνται οι Αεγέκ, Θεμελιοδομή, Μπάρμπα Στάθης, Δομική Κρήτης, Χ. Μπενρουμπή και Υιός, Altec, Προμότα Ελλάς, Λάντεκ Επικοινωνίες, Byte Computer, Βιοτέρ, Υιοί Κατσέλη, Ετέμ Εταιρία Ελαφρών Μετάλων, Δαιος Πλαστικά, Βετανέτ, Kleeman Hellas, Intracom Κατασκευές.

Από τον ίδιο δείκτη (FTSE/ASE SMALLCAP), διαγράφονται οι Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, Τηλέτυπος, Βιομηχανία Εσωρούχων Sex Form, Ντεσπέκ Συμμετοχών, Αγροτικός Οίκος Σπύρου, Αλφα-Βήτα Βασιλόπουλος, Πειραιώς Χρημ-κες Μισθώσεις, Νεώρειον Σύρου, Autohellas, Δυναμική Ζωής, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Euromedica, Alfa-Alfa Συμμετοχές, Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, Ελληνικά Καλώδια, Βαλκάν Εξπορτ.

Επίσης, στο δείκτη FTSE/ASE Mid 40 αλλάζει το ποσοστό της J&P Άβαξ από το τρέχον 30% σε 40%, της Τράπεζας Αττικής από το 40% σε 30% και της Χαλκόρ από το 40% σε 30%. Στο δείκτη FTSE/ASE Smallcap το ποσοστό συμμετοχής της Πουλιάδης και Συνεργάτες διαμορφώνεται στο 40% από το τρέχον 50%.

*Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης και τις μεταβολές στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v