Πιέζεται από το άνοιγμα η Σοφοκλέους

Τάσεις συσσώρευσης στο εύρος των 1.705- 1.720 μονάδων αναπτύσσει η αγορά, που δέχεται πιέσεις από την αρχή της συνεδρίασης, αφού (ακόμα) οι πωλητές δεν φαίνονται ιδιαίτερα ”επιθετικοί”, ενώ δεν παρατηρείται και συνέχεια στις τοποθετήσεις.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Στο χαμηλό ημέρας των 1.707 μονάδων άνοιξε ο Γενικός Δείκτης, επίπεδο από το οποίο αντιδρά σταθερά έκτοτε, αφού Εθνική και Alpha που είχαν ανοίξει στο –2,5% και –2,1% αντίστοιχα, ανακτούν σημαντικό μέρος των απωλειών με έντονη την... οσμή στήριξης στην περίπτωση της Εθνικής.

Πιέσεις δέχεται φυσικά και η Eurobank, λόγω της αποκοπής μερίσματος, με συνέπεια η τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται στο –5% ενώ, στα αξιοσημείωτα καταλογίζονται τα 67.000 τεμάχια της Εθνικής μόλις ένα ημίωρο μετά την έναρξη των συναλλαγών, καθώς επίσης και τα 159.000 τεμάχια της ΔΕΗ στο ίδιο διάστημα.

Παράλληλα, η ενίσχυση του ρυθμού συναλλακτικής δραστηριότητας σε σχέση με χθες με τον τζίρο να ανέρχεται ήδη στα 16 εκατ. ευρώ (11.35’) καταδεικνύει τη δυνητική προσφορά που υπάρχει και που αποτυπώνεται κυρίως στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου η σχέση πτωτικών/ανοδικών μετοχών διαμορφώνεται στο 10/1 υπέρ των πρώτων.

Στην αγορά παραγώγων συνεχίζεται η πώληση πάνω στο discount, αν και η αποκοπή μερίσματος από την Eurobank οδηγεί σε επαναπροσαρμογή με την υποκείμενη αξία και συνεπώς είναι δύσκολο να προσδιορίσει κάποιος το fair value αυτή τη στιγμή.

Τεχνικά, η αγορά θα μπορούσε να δοκιμάσει το επίπεδο των 1.720 μονάδων ως αντίσταση, ενώ οι 1.705 μονάδες παραμένουν φυσικά η βραχυχρόνια στήριξη.

Η συσσώρευση μέσα στο συγκεκριμένο εύρος φαντάζει ως το πιθανότερο ενδεχόμενο αφού ακόμα οι πωλητές δεν φαίνονται ιδιαίτερα επιθετικοί, ενώ για πολλοστή φορά φαίνεται πως υπάρχει μια σημαντική έλλειψη follow through buying.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v