”Επιφυλακτική” συνεδρίαση περιμένουν οι ΑΧΕ

Επιφυλακτική βλέπουν την πορεία της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακές, αποδίδοντας τη διαφαινόμενη στάση αναμονής στα αποτελέσματα τριμήνου που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά και στη στάση των διεθνών αγορών.

”Επιφυλακτική” συνεδρίαση περιμένουν οι ΑΧΕ
Προς χαμηλότερα επίπεδα εκτιμά η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ πως θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αναζητώντας, όπως επισημαίνει στο report της, σημείο ισορροπίας με βάση τόσο τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές όσο και τη θετική ή αρνητική μεταβολή της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Εξάλλου, σε χαμηλότερα επίπεδα βλέπει και η Fortius ΑΧΕΠΕΥ τον Γενικό Δείκτη κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οδηγούμενο, όπως επισημαίνει από την απουσία ζήτησης σε δεικτοβαρείς μετοχές ως αποτέλεσμα των οικονομικών μεγεθών της Εμπορικής (που ανακοινώθηκαν χθες), της αποκοπής μερίσματος της Eurobank, αλλά και των πτωχεύσεων γνωστών αλυσίδων του λιανικού εμπορίου σε συνδυασμό με τη μείωση του δείκτη οικονομικού κλίματος.

Η Marfin Hellenic, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, αναμένει επιφυλακτικό άνοιγμα της αγοράς, δεδομένης και της μεγάλης χθεσινής πτώσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η χρηματιστηριακή ακόμα επισημαίνει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Τιτάν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, κάτι που όπως εκτιμά θα προκαλέσει την προσοχή των επενδυτών στον τίτλο.

Για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της εταιρίας, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν κάμψη κατά 3,5% σε επίπεδο έτους και θα διαμορφωθούν στα 220,5 εκατ. ευρώ. Για τα καθαρά κέρδη της Τιτάν, η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report επισημαίνει ότι θα παρουσιάσουν κάμψη της τάξης του 67,7% έναντι του περσινού α΄ τριμήνου και θα διαμορφωθούν στα 6,14 εκατ. ευρώ.

Το ρυθμό των διεθνών αγορών, αν και πιο αμυντικά, ακολούθησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά, αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, ενώ για τη συνέχεια ”οι επενδυτές τελούν εν αναμονή των αποτελεσμάτων από άλλες εταιρίες”.

Τάσεις συσσώρευσης εντοπίζει για σήμερα το report της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, δεδομένων και των επικείμενων εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ σε περίπτωση που το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές συνεχιστεί, μπορεί να υπάρξει διάχυση και στη Σοφοκλέους.

* Διαβάστε τα σχόλια των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v