Ανθεκτική προς το παρόν η Σοφοκλέους

Σχετικά ανθεκτική η Σοφοκλέους στην έναρξη της συνεδρίασης, με τη μείωση θέσων των ξένων θεσμικών να έχει αντίκτυπο μόνο στην Alpha, ενώ οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE- 20 φαίνεται ότι απορροφούν την προσφορά. χωρίς να προκαλούνται ιδιαίτεροι κραδασμοί.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Σχετικά ανθεκτική η Σοφοκλέους κατά την πρώτη μισή ώρα των συναλλαγών, αφού μόνο η Alpha υποκύπτει ουσιαστικά στη μείωση θέσεων των αλλοδαπών θεσμικών, υποχωρώντας κατά 2,2%, ενώ εν αντιθέσει στους υπόλοιπους τίτλους του FTSE – 20, όπου ναι μεν υπάρχει προσφορά, η οποία όμως προς το παρόν απορροφάται, χωρίς να προκαλούνται ιδιαίτεροι κραδασμοί.

Πρέπει ωστόσο να δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι σε σειρά τίτλων της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης έχει παρατηρηθεί σημαντική όξυνση στο bid ask spread, με τους πωλητές (ακόμα) να μην δείχνουν διατεθειμένοι να πουλήσουν αρχικά πάνω στο bid, στάση που σίγουρα δείχνει μεγαλύτερο βαθμό ωριμότητας από τους όποιους εμπλεκόμενους.

Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν ότι στην αγορά ομολόγων συντελείται το ράλι του αιώνα.

Οι θεσμικοί επενδυτές ανά την Ευρώπη προσπαθούν, όσο πιο διακριτικά μπορούν, να κόψουν θέσεις από τις αγορές κινητών αξιών προσανατολιζόμενοι σε πιο ασφαλείς μορφές επενδύσεων και δη σε κρατικά ομόλογα.

Η εξέλιξη και η τάση αυτή δεν ήταν, δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι συμβατή με την έννοια της περαιτέρω ανάκαμψης των χρηματιστηριακών αγορών και, επειδή ακριβώς το ίδιο είδαμε τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2002 στο τέλος του ράλι, οφείλουμε να το επισημάνουμε και ο καθένας ας λάβει τις αποφάσεις του.

Όσον αφορά την αγορά παραγώγων, είναι εμφανέστατη η έλλειψη follow through buying, ενώ θεωρητικά, εάν τιμολογήσουμε κάποια δεδομένα, είναι πολύ πιθανόν να δούμε τον Δείκτη να κινείται σήμερα ενδοσυνεδριακά προς τις 1.730 μονάδες σε πρώτη φάση και στη συνέχεια να δούμε μια επέκταση της κίνησης αυτής, ίσως και αύριο, προς τις 1.710 μονάδες.

Στον αντίποδα, οποιαδήποτε αντιστροφή του κλίματος βρίσκει τον Δείκτη να συναντά ισχυρή αντίσταση στο 1.750 μονάδες, ενώ το επίπεδο των 1.800 δεν υπάρχει προς το παρόν στον ορίζοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v