Συγκρατημένα αισιόδοξες οι ΑΧΕ (update)

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους για την πορεία της ελληνικής αγοράς το επόμενο χρονικό διάστημα διατηρούν οι χρηματιστηριακές, ενώ έμφαση δίνεται στη συμπεριφορά της Εμπορικής Τράπεζας, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου μετά τη συνεδρίαση.

Στην Εμπορική Τράπεζα εκτιμά το πρωινό report ότι θα εστιάσουν την προσοχή τους οι επενδυτές, λόγω της ανακοίνωσης -μετά το κλείσιμο- των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου. Η χρηματιστηριακή περιμένει τα ΚΠΦ του ιδρύματος να εμφανίσουν μικρή άνοδο (2%) και να διαμορφωθούν σε 34,8 εκατ. ευρώ.

Για την αγορά, η Marfin Hellenic θεωρεί πιθανή μια μικρή διόρθωση, αν και επισημαίνει ως μικρή την πιθανότητα υποχώρησης του FTSE 20.

Εξάλλου, η Ωμέγα ΑΧΕΠΕ στο εβδομαδιαίο report της επισημαίνει ότι η αγορά διατηρεί τη συγκρατημένη αισιοδοξία της για τις επόμενες εβδομάδες, καθώς, μεταξύ άλλων, τώρα η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ φαντάζει περισσότερο πιθανή. Η πρώτη αντίσταση τίθεται στις 1.800-1.820 μονάδες, ενώ η δεύτερη στις 1.900. Αντίστοιχα, η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στις 1.730 και η δεύτερη στις 1.690 μονάδες.

”Θετικό” χαρακτηρίζει το momentum της αγοράς το πρωινό report της Φάσμα, ενώ επισημαίνει ότι τυχόν διατήρηση του θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές μπορεί να οδηγήσει το Χ.Α. σε υψηλότερα επίπεδα.

”Η ψυχολογία των επενδυτών είναι θετική”, αναφέρει το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ, βοηθούμενη και από το διεθνές περιβάλλον και από τις μέχρι στιγμής θετικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Πιθανή επαναπροσέγγιση της περιοχής των 4 ευρώ εκτιμά για τη μετοχή της Νίκας τεχνική ανάλυση της Fortius Finance, ενώ διατυπώνει την άποψη ότι αυτό ίσως συντελέσει σε ”ανάκτηση δυνάμεων”.

Η ίδια χρηματιστηριακή για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμά ότι η θετική κίνηση της αγοράς είναι πιθανό να συνεχιστεί, ”αρκεί να υπάρξει συνέχιση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για δεικτοβαρείς μετοχές”.

* Διαβάστε τα κείμενα των reports στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v