Αύριο η τελική αναμέτρηση αγοραστών-πωλητών

Μάλλον για αύριο μετατίθεται η τελική αναμέτρηση ”αγοραστών” και ”πωλητών” ενόψει και της λήξης των ΣΜΕ Μαίου στο ΧΠΑ, καθώς σήμερα σημειώθηκαν έντονες διακυμάνσεις με αιχμή τις μετοχές Alpha, ΔΕΗ και Cosmote. Ελαφρά περισσότερες οι πτωτικές μετοχές.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν παραδόθηκαν τελικά, αμαχητί οι ”πωλητές”. Νευρική, ενδιαφέρουσα και με διακυμάνσεις η σημερινή συνεδρίαση, που βρήκε τελικά τον Γενικό Δείκτη 0,50% χαμηλότερα στις 1.733,28 μονάδες. Με συναλλαγές 101,5 εκατ. ευρώ και αρκετά παράδοξα να σημειώνονται μετά τις περίπου 14.30’.

Στις, για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση, ρευστοποιήσεις μετοχών της ΔΕΗ από πλευράς εγχώριων θεσμικών ήρθε και έδεσε η προσπάθεια ορισμένων να... εκμεταλλευτούν την έμμεση προειδοποίηση (της ίδιας της Cosmote) για μείωση κερδών στο α’ τρίμηνο.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,54%, των τηλεπικοινωνιών κατά 1,51%, που διαμορφώνουν και το –0,47% του FTSE – 20.

Ο Mid Cap 40 κλείνει με οριακά κέρδη 0,03% και ο Small Cap 80 με 0,36%. Αντίρροπα λειτούργησαν σήμερα οι κλάδοι: Λύσεων Πληροφορικής (1,61%), Κλωστοϋφαντουργίας (1,28%), Πληροφορικής (1,35%), αλλά και Βασικών Μετάλλων (1,03%).

Εκατόν-εικοσιπέντε μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 157 χαμηλότερα, ενώ από τις μετοχές του FTSE – 20 πέραν της ΔΕΗ που για γνωστούς λόγους ταλαιπωρήθηκε σήμερα, επιχειρήθηκε να πιεστούν Alpha (έκλεισε τελικά στα 12,76 ευρώ), Εθνική (13,14 ευρώ).

Η Cosmote υποχώρησε κατά 3,8% στα 9,18 ευρώ, ενώ με κέρδη κινήθηκαν οι: Τρία Έψιλον, Τιτάν, Motor Oil, Eurobank, Intracom, Αλουμίνιο και Βιοχάλκο.

Μεταξύ των κερδισμένων κυρίως μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, δείγμα ίσως της διαφορετικής αντίληψης που έχουν για το ”παιχνίδι” ορισμένα επενδυτικά σχήματα. Τουλάχιστον αυτοί γνώριζαν εκ των έσω ότι θα αντιπαρατεθούν οι μεν με τους δε προς το κλείσιμο.

Εντέλει η σημερινή συνεδρίαση μας αφήνει με μια στυφή γεύση, καθώς ο Δείκτης έκλεισε τελικά χαμηλότερα των 1.738 μονάδων, απέφυγε όμως την πίεση για να υποχωρήσει όσο χαμηλότερα γίνονταν, προς τις 1.705 μονάδες.

Συμπεραίνουμε ότι μέρος των όσων παρακολουθήσαμε σήμερα θα έχουν την τιμητική τους και αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v