Παραμένει στον ΟΤΕ η σκυτάλη

Φαίνεται πως οι ”αγοραστές” θα βγούν ”νικητές” από τη μάχη των Παραγώγων που ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή, καθώς η αρχική διόρθωση συνετέλεσε στην επιβεβαίωση των στηρίξεων. Πληθαίνουν οι μετοχές της μεσαίας που εμφανίζουν και σήμερα υπεραπόδοση.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όλα υπό έλεγχο. Μικρής έκτασης η αρχική διόρθωση, συνετέλεσε απλά στο να επιβεβαιωθεί η ανθεκτικότητα σημαντικών ”στηρίξεων”.

Στις 11.32’ ο Δείκτης πέρασε σε θετικό έδαφος για να αυξηθούν κατακόρυφα συναλλαγές και εμπορευσιμότητα σε μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου την ίδια ώρα έκλεισαν και οι τελευταίες θέσεις ”πώλησης” που απόμεναν σε συμβόλαια Μαΐου.

Είναι προφανές πως όλο και περισσότεροι προσβλέπουν σε περαιτέρω αντίδραση της αγοράς. Η μέχρι πρότινος τάχα ανθεκτική αντίσταση των 10 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς στη μετοχή του Οργανισμού τοποθετούνται και ξένοι βραχυπρόθεσμοι παίκτες.

Προφανώς δεν αγοράζουν για να χάσουν. Κίνηση που παράλληλα απορροφά και μέρος των πιέσεων που και σήμερα ασκούνται στη ΔΕΗ, η τιμή της οποίας υποχωρεί προς τα 13,56 ευρώ.

Έχει όμως ”στηρίξεις” ο FTSE – 20, τον Τιτάνα (34,28 ευρώ), την Intracom (5,50 ευρώ), την Τρία Έψιλον, αλλά και τις Vodafone, Βιοχάλκο, ενώ προετοιμάζονται και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Στη μετοχή της Εθνικής, εμφανίζονται μεν περιορισμένοι πωλητές πέριξ των 13,34 ευρώ, οι δε αγοραστές τοποθετούνται οριακά χαμηλότερα στα 13,32 ευρώ, κρατώντας σχετικά σταθερή την τιμή της μετοχής.

Για τη συνέχεια, θα πρέπει η αγορά να συντηρηθεί σε εύρος διακύμανσης μεταξύ 1.738 – 1.748 μονάδων, κάτι που ενδέχεται να ενισχύσει περισσότερο τις συναλλαγές στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Θετική και η Κλωνατέξ στα 4,5 ευρώ, θεωρείται πως έδωσε το ”σήμα” στα τής κατηγορίας της, ενώ μετά από καιρό υπερβαίνει τα 6 ευρώ η μετοχή της ΛΑΜΨΑ, προφανώς απαλλαγμένη από τις αναγκαστικές ρευστοποιήσεις των τελευταίων δυο – τριών μηνών.

Μετοχές όπου η μέχρι στιγμής παρατηρούμενη συναλλακτικότητα προϊδεάζει για κάτι καλύτερο, θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι ΕΤΒΑ leasing, ΕΛΒΑΛ, Γενική Τράπεζα, Καρδασιλάρης, Alpha leasing, ΑΛΤΕ, Μηχανική, Λαζαρίδη, Flexopack, ΑΕΓΕΚ, Creta Farm Προμότα, Εθνική Ασφαλιστική, LogicDis και ορισμένες ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v