Στον ΟΤΕ η σκυτάλη, πιέσεις σε ΟΠΑΠ-ΔΕΗ

Το κλείσιμο του ΟΤΕ πάνω από τα 10 ευρώ και η θετική κίνηση της Εθνικής και Eurobank συνιστούν σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν στη διατήρηση της βραχυχρόνιας ανοδικής τάσης. Πιέσεις σε ΟΠΑΠ και ΔΕΗ λόγω των επικείμενων μετοχοποιήσεων, στο 2/1 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Συνεδρίαση με πολλές διακυμάνσεις, πολλά ανάμεικτα μηνύματα και σαφείς ενδείξεις ως προς κάποια δεδομένα η σημερινή στη Σοφοκλέους.

Ο Γενικός Δείκτης τιμών κινήθηκε μέσα σε ένα εύρος της τάξης των 27 μονάδων περίπου, δοκιμάζοντας επιτυχώς αυτή τη φορά τη στήριξη στις 1.720 μονάδες, επίπεδο από το οποίο αντέδρασε στη συνέχεια για να κλείσει ο γενικός δείκτης με κέρδη 0,55% στις 1.742,04 μονάδες.

Σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν στη διατήρηση της βραχυχρόνιας ανοδικής τάσης το κλείσιμο του ΟΤΕ πάνω από τα 10 ευρώ με κέρδη 2,23%, όπως επίσης και το κλείσιμο σε θετικό έδαφος Εθνικής και Eurobank, καθώς η δεύτερη φαίνεται να προσελκύει και πολλούς που ”κυνηγούν μερίσματα”.

Από την άλλη, είχαμε επισημάνει στο χθεσινό σχόλιο ότι ΔΕΗ και ΟΠΑΠ δεν είναι δυνατό να κρατήσουν στις τρέχουσες αποτιμήσεις από τη στιγμή που η επικείμενη προσφορά τίτλων μεσομακροπρόθεσμα μπορεί μεν να οδηγήσει σε αύξηση της ελεύθερης διασποράς και σε εξάλειψη του stock overhang, βραχυπρόθεσμα, όμως, τραβάει ρευστότητα από την αγορά που ίσως και να μην υπάρχει και αν υπάρχει προέρχεται κυρίως από αλλοδαπούς θεσμικούς, οι οποίοι φυσικά θα επιδιώξουν να διαμορφώσουν τις χαμηλότερες δυνατές τιμές εν όψει του book building.

Επιπροσθέτως το δημόσιο πηγαίνει να πουλήσει μετοχές αμυντικών εταιριών σε μια περίοδο όπου οι πιο επιθετικές μετοχές της νέας τεχνολογίας έχουν το πάνω χέρι, και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτό θα αποβεί μια ελκυστική πρόταση σε αυτή τη συγκυρία.

Θα πρέπει να πούμε ότι η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη ως συμπέρασμα, αφού, οι θεσμικοί επενδυτές αυτή τη στιγμή αναδιαρθρώνουν χαρτοφυλάκια, προετοιμάζονται για την προσφορά τίτλων από το δημόσιο, και φυσικά κάθε άλλο παρά πρόθυμοι είναι να τοποθετήσουν άνευ όρων ρευστότητα σε αυτή την αγορά.

Θα πρέπει όμως τέλος να επισημάνουμε πως η κίνηση των ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης προδιαθέτει στη δυνατότητα επίτευξης υψηλότερων επιπέδων στην υποκείμενη αγορά αφού πωλητές με... άποψη, δεν βρίσκουνε και πολλούς.

Οσον αφορά της προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα της ΔΕΗ, 50.000 και 46.080 τεμάχια στα 14 ευρώ και 14,04 ευρώ αντίστοιχα, επίσης τρία πακέτα της EFG Eurobank από τα οποία το ένα 2.000 τεμάχια στη τιμή 11,88 ευρώ και τα υπόλοιπα 70.000 και 82.160 τεμάχια στην τιμή των 11,60 ευρώ.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 75.000 μετοχών της Cosmote στα 9,5 ευρώ, ένα πακέτο 400 μετοχών της Aσπίς Πρόνοια στα 1,15 ευρώ, ένα πακέτο 1000 μετοχών της ΑΕΓΕΚ στα 1,45 ευρώ, ένα πακέτο 150.000 μετοχών της Ελληνικής Τεχνοδομικής στα 5,66 ευρώ, ένα πακέτο 150.000 μετοχών της Ελγέκα στα 4,60 ευρώ και ένα πακέτο 220.000 μετοχών της Θεμελιοδομής στα 2,80 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v