ΑΧΕ: Σε 3Ε- διεθνείς αγορές ”τα ηνία της ανόδου”

Θετικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις των χρηματιστηριακών για τα αποτελέσματα της Coca Cola 3E, κάτι που πιστεύεται ότι- με τη βοήθεια και των διεθνών αγορών- θα δώσει συνέχεια στη θετική συμπεριφορά της ελληνικής αγοράς.

ΑΧΕ: Σε 3Ε- διεθνείς αγορές ”τα ηνία της ανόδου”
Θετικά εκτιμά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Coca Cola 3E το πρωινό report της Marfin Hellenic, επισημαίνοντας τον περιορισμό των ζημιών, έναντι του περσινού α΄ τριμήνου, αλλά και τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι θα καταφέρει τους στόχους της για το 2003. Η σύσταση της χρηματιστηριακής, όπως αναφέρεται στο report, παραμένει στο outperform.

Για την αγορά, επισημαίνεται ότι θα αντλήσει αισιοδοξία από τα μεγέθη της 3Ε, ενώ η πορεία των διεθνών αγορών θα παραμείνει η πλέον σημαντική εξωτερική επίδραση. Εξάλλου, η Marfin αναφέρει πως το ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η μετοχή της Cosmote, αφού οι προβλέψεις που η εταιρία έκανε για το α΄ τρίμηνο (ανακοινώνεται στις 22/5) δεν μοιάζουν να είναι αυτές που θα ήθελε η αγορά.

Ακόμη, το report της Marfin Hellenic, αναφέρεται στην χθεσινή παρουσίαση της εταιρίας Follie Folli ενώπιον θεσμικών επενδυτών, όπου ο αντιπρόεδρος κ. Κουτσολιούτσος επαναδιατύπωσε τους στόχους για τη χρήση του 2003, οι οποίοι κάνουν λόγο για ρυθμούς αύξησης περί το 20%.

Την εκτίμηση ότι η αγορά θα παραμείνει ελαφρά θετική, περιέχει το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ. Για τα αποτελέσματα της 3Ε , η χρηματιστηριακή δηλώνει ”ικανοποιημένη για τις επιδόσεις της εταιρίας σε ένα πολύ δύσκολο τρίμηνο”, ενώ περιμένει να τύχουν θετικής υποδοχής από τους επενδυτές.

Στην επικείμενη μετοχοποίηση της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ αποδίδει το report της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ τη χθεσινή νευρικότητα της ελληνικής αγοράς, ενώ εκτιμά το momentum ως θετικό, χωρίς να βλέπει αλλαγή της τάσης της τελευταίας περιόδου ”αν και οι ρυθμοί αντίδρασης όσο προσεγγίζουμε υψηλότερα επίπεδα τιμών θα περιορίζονται”.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧε στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v