Συσσώρευση, αλλά και.. αψιμαχίες λόγω ΧΠΑ

Αψιμαχίες λαμβάνουν χώρα στη Σοφοκλέους, με αφορμή και την αυριανή λήξη των ΣΜΕ στο ΧΠΑ. Ευάλωτη η ΔΕΗ, πιέζεται η Alpha, ενώ κρατά ο ΟΠΑΠ. Σχετικά ήρεμο το κλίμα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση με ισόρροπη τη σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προσπάθεια διαμόρφωσης υποτιμητικού κλίματος, έστω και μικρής έκτασης, επιχειρείται το τελευταίο ημίωρο. Με πωλήσεις στη μετοχή της Alpha, η τιμή της οποίας υποχωρεί κατά περίπου 1%, πιέζεται χαμηλότερα ο FTSE – 20, λόγω και της συνεχιζόμενης αδυναμίας που εμφανίζει η μετοχή της ΔΕΗ (-1,88%).

Η μικρή προσπάθεια που καταβλήθηκε στη μετοχή της Εθνικής αντιμετωπίστηκε θα λέγαμε έγκαιρα, αν και η τιμή του τίτλου υποχώρησε συνολικά κατά 0,6%.

Οι συναλλαγές παραμένουν σχετικά χαμηλές στα 38 εκατ. ευρώ, παραπέμποντας στην προηγούμενη πτωτική συνεδρίασης.

Παράλληλα, το ”γύρισμα” της μετοχής της Κλωνατέξ επηρέασε σε κάποιο βαθμό το κλίμα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Είναι προφανές πως αψιμαχίες ενόψει της αυριανής λήξης των συμβολαίων μηνός Μαΐου θα δίνονται, παρά το ότι οι ”πωλητές” είναι λιγότεροι από κάθε άλλη φορά και σαφώς πιο διστακτικοί.

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει πως θα παραδοθούν ”αμαχητί”. Θα έχει ενδιαφέρον και η σημερινή, αλλά και η αυριανή συνεδρίαση καθώς θα καταβληθεί προσπάθεια από τους μεν να ”κλείσει” η αγορά μεταξύ 1.738 – 1.748 μονάδων, από τους δε να υποχωρήσει όσο τον δυνατόν χαμηλότερα προς τις 1.705 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v