Πίεση στην αγορά μέσω Cosmote (update)

Επανεμφανίστηκαν δριμύτεροι οι πωλητές πιέζοντας ακόμη χαμηλότερα τη ΔΕΗ, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα το –3,7% της Cosmote, και οδηγώντας κατά περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα, με ελάχιστη προσφορά, τη μετοχή της Εμπορικής. Ιδιαίτερα συναρπαστικό προβλέπεται το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης ενόψει και της αυριανής λήξης των ΣΜΕ Μαίου στο ΧΠΑ.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα από το όριο ασφαλείας των 1.738 μονάδων πιέζεται τελευταία η αγορά, και ειδικότερα η Cosmote με αφορμή χθεσινό τηλέγραφημα ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου για την εταιρία.

Σύμφωνα με έγκυρους χρηματιστηριακούς κύκλους, το τηλεγράφημα, που βασιζόταν σε e mail της υπηρεσίας επενδυτικών σχέσεων της Cosmote, ερμηνεύθηκε ως profit warming και... κατόπιν τούτου η μετοχή υποχωρεί προς τα 9,2 ευρώ, με απώλειες περίπου 3,7%.

Παράλληλα, έχουν ενταθεί την τελευταία μισή ώρα οι ρευστοποιήσεις, κυρίως εγχώριων θεσμικών, στη μετοχή της ΔΕΗ. Η τιμή της μετοχής υποχωρεί κατά 3,8% προς τα 13,38 ευρώ. Χρυσή αφορμή για τους ”καραδοκούντες” πωλητές οι οποίοι με λίγες συναλλαγές (λιγότερες των 52.000 τεμαχίων) πιέζουν κατά 2,8% χαμηλότερα τη μετοχή της Εμπορικής.

Η αιφνίδια αντιστροφή του κλίματος έχει δημιουργήσει δικαιολογημένα εκνευρισμό σε όσους δραστηριοποιούνται στο υπόλοιπο της αγοράς.

Είναι ενδεικτικό πως γύρω στις 15.00’, 200 μετοχές υποχωρούσαν και περί τις 99 κινούνταν ανοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v