Διευρύνονται οι θιασώτες- ευνοούμενοι της ανόδου;

Διατηρείται, παρά την αποκοπή των μερισμάτων, το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας στη Σοφοκλέους, καθώς η παραμονή των συναλλαγών σε επίπεδα άνω των 100 εκατ. ευρώ, ημερησίως, συνοδεύεται από τη βελτίωση της ψυχολογίας και την επέκταση του κύκλου αυτών που επωφελούνται της ανόδου.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καλή σε γενικές γραμμές η εβδομάδα που έκλεισε με το δείκτη να σημειώνει άνοδο 2,23%, αλλά και να κρατά το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από την τελευταία άνοδο.

Με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές των Eurobank και Alpha, ενισχύθηκε κατά 2,64% ο τραπεζικός δείκτης, εξέλιξη που μας προϊδεάζει για την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτό γιατί φαίνεται πως μια ομάδα μετοχών, του FTS20, ”μοχλεύεται” με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χάνει τη δυναμική της η ανοδική φορά.

Εάν υποθέσουμε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν περισσότεροι στη χαμηλή τιμή της ΔΕΗ, θα βρεθούν αγοραστές γύρω στα 10 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ και θα συντηρηθεί η τάση στα Ελληνικά Πετρέλαια, τότε η αγορά, πιθανότατα, θα παραμείνει σε ανοδικό κανάλι.

Θα πρέπει σταδιακά να προσεγγιστούν οι 1.770 μονάδες και εν συνεχεία, συμπεριλαμβανομένης, μιας μικρής διόρθωσης προς τις 1725 μονάδες (στη χειρότερη περίπτωση) να σηματοδοτηθεί ο επόμενος ανοδικός κύκλος. Αυτός, στη διάρκεια του οποίου θα επιχειρηθεί να προσεγγιστεί η ”τοπική κορυφή” των 1800 μονάδων.

Αναμφίβολα είναι ενθαρρυντικό πως οι συναλλαγές ξεπερνούν πλέον τα 100 εκατ. ευρώ, νέες μετοχές προστίθενται ”κυκλικά” στον κατάλογο των κερδισμένων, ρευστότητα κυκλοφορεί και επανατοποθετείται, η μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση κινείται με υπεραπόδοση έναντι του γενικού δείκτη.

Θα χρειαστεί την ερχόμενη εβδομάδα να πειστεί το κοινό, πως η υπόθεση άνοδος είναι σοβαρότερη από μια βραχυπρόθεσμη τεχνητή αντίδραση, και πως είναι δυνατή μια συντήρηση της τάσης. Είναι προφανές πως όλο και περισσότεροι ευνοούνται από τη βελτίωση της ψυχολογίας, του κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v