Διατηρούν τις συστάσεις τους Citigroup & ML για 3Ε

Διατηρούν τις συστάσεις τους οι Citigroup και Merrill Lynch για την 3Ε, η μεν πρώτη για ”απόδοση καλύτερης της αγοράς” με τιμή-στόχο τα 17 ευρώ, η δεύτερη για ”αγορά” με τιμή-στόχο τα 18 ευρώ, ενώ και οι δυο οίκοι εμφανίζονται ανήσυχοι σχετικά με τη μετοχική εξέλιξη της Kartess.

Διατηρούν τις συστάσεις τους Citigroup & ML για 3Ε
Διατηρούν τις συστάσεις τους οι Citigroup και Merrill Lynch για την Coca – Cola , η μεν πρώτη για ”απόδοση καλύτερης της αγοράς” με τιμή-στόχο τα 17 ευρώ, η δεύτερη για ”αγορά” με τιμή-στόχο τα 18 ευρώ, ενώ και οι δυο οίκοι εμφανίζονται ανήσυχοι σε ό,τι αφορά τη μετοχική συμμετοχή της ομάδας Kartess.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Citigroup σε ανάλυσή της που ακολούθησε το conference call που είχε προγραμματίσει η Coca – Cola (15 Μαΐου) όπου συζητήθηκαν τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου, αναφέρει πως διατηρεί τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, και πως παραμένει θετική σε ότι αφορά την επενδυτική πολιτική της .

Σε αυτό το πλαίσιο διατηρεί τη σύστασή της για απόδοση ”καλύτερης της αγοράς” (outperform risk), με τιμή – στόχο στα 17 ευρώ ανά μετοχή.

Πάντως, η Citigroup στην ανάλυσή της επισημαίνει ότι ένας από τους κινδύνους που είναι συνδεδεμένοι με τη μετοχή της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως, αφορά στις προθέσεις της οικογένειας Λεβέντη (κατέχει 40% του μετοχικού κεφαλαίου) σχετικά με την εξέλιξη της συμμετοχής της.

Ειδικότερα, η Citigroup τονίζει πως στο παρελθόν ο μεγαλομέτοχος της , προσπάθησε να μειώσει το ποσοστό συμμετοχής του δυο φορές (την πρώτη φορά κατά τη συγχώνευση το 2000 και τη δεύτερη φορά τον Οκτώβριο του 2002 με την εισαγωγή της εταιρίας στο NYSE).

Σε αυτό το πλαίσιο η Citigroup εκτιμά πως πιθανότατα όταν η τιμή της μετοχής φτάσει κοντά στα επίπεδα του fair value, η οικογένεια Λεβέντη θα προχωρήσει σε μείωσης της συμμετοχής της.

Πάντως, η Citigroup τονίζει ότι παρά το γεγονός πως το εν λόγω ενδεχόμενο μεσοπρόθεσμα θα πιέσει την τιμή της μετοχής, μακροπρόθεσμα θα αποβεί θετικό για τη μετοχή της καθώς θα αυξήσει τη ρευστότητά της.

Στις προθέσεις της οικογένειας Kartess αναφέρεται και η Merrill Lynch σε ανάλυσή της με ημερομηνία 15 Μαΐου 2003, θεωρώντας πως πρόκειται για έναν από τους σοβαρούς κινδύνους που είναι συνδεδεμένοι με τη μετοχή της Coca – Cola 3E, ενώ προσθέτει πως ο κίνδυνος έγκειται στο αν θα υπάρξει υπερπροσφορά των μετοχών ή όχι.

Πάντως, η Merrill Lynch διατηρεί τη σύστασή της για ”αγορά” (buy) με τιμή – στόχο τα 18 ευρώ ανά μετοχή, ενώ προσθέτει πως οι αποδόσεις της εταιρίας στο μέλλον αναμένονται όλο και καλύτερες.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη που παρουσίασε η στο πρώτο τρίμηνο του 2003, η Merrill Lynch αναφέρει πως η αγορά τα περίμενε χαμηλότερα.

Επιπλέον και σχετικά με τις πρόσφατες εξαγορές της Coca – Cola (Valser και Dorna), η Merrill Lynch εκτιμά πως θα συνεισφέρουν κατά 3% στον συνολικό όγκο των πωλήσεων, ενώ η συνεισφορά στα EBITDA προβλέπεται πως θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v