Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως είδαν Marfin, Εθνική το τρίμηνο της Eurobank

Στη θετική επίδραση στην κερδοφορία της EFG Eurobank, από την απορρόφηση της Επενδύσεις Εργασίας, αποδίδουν οι Marfin και Εθνική ΑΧΕ την απόκλιση που καταγράφηκε στα κέρδη προ φόρων της Τράπεζας στο τρίμηνο συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πως είδαν Marfin, Εθνική το τρίμηνο της Eurobank
Στις αρνητικές μειοψηφίες ύψους 13,9 εκατ. ευρώ, που αντανακλούν κυρίως ζημιές των Επενδύσεων Εργασίας ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ αποδίδει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report την απόκλιση που παρουσίασαν τα αποτελέσματα τριμήνου της EFG Eurobank, από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Βάσει των εκτιμήσεων της αγοράς τα κέρδη προ φόρων της EFG Eurobank αναμένονταν να παρουσιάζουν υποχώρηση της τάξεως του 22%,ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπονταν στα 190 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η Marfin Hellenic στα αποτελέσματα του τριμήνου της Eurobank συμπεριλαμβάνονται και τα κέρδη από την αρνητική υπεραξία ύψους 10 εκατ. ευρώ που προέκυψε από την απορρόφηση των Επενδύσεων Εργασίας, τα οποία όπως επισημαίνει η Marfin δεν είχε συμπεριλάβει στις προβλέψεις της για το τρίμηνο.

Στο ίδιο μήκος κινείται και η Εθνική ΑΧΕ, η οποία εκτιμά οτι η κερδοφορία της Τράπεζας επηρεάστηκε θετικά στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης κατά 10 εκατ. ευρώ (goodwill gain), από την απορρόφηση της Επενδύσεις Εργασίας.

Παράλληλα, η Εθνική επισημαίνει πως τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου του 2003 δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα μεγέθη του περυσινού πρώτου τριμήνου, λόγω της ενοποίησης των Banc Post Romania και Banc Post Bulgaria.

Επιπλέον και σχολιάζοντας τα μεγέθη της Τράπεζας η Marfin στο πρωινό της report τα χαρακτηρίζει ως ”ουδέτερα” παρά το γεγονός, όπως επισημαίνει, ότι ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς, ενώ προσθέτει πως θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της, αν και εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο καθαρών κερδών.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη που παρουσίασε η EFG Eurobank στο τρίμηνο, η Marfin επισημαίνει πως εμφάνισαν πτώση μικρότερη του αναμενόμενου (3,8%), διαμορφούμενα στα 64,7 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο υπερβαίνει τις δικές της προβλέψεις κατά 15,7% και τις προβλέψεις της αγοράς κατά 22%.

Πάντως, σε ξεχωριστό flash note με ημερομηνία 15 Μαΐου 2003, η Marfin Hellenic διατηρεί τόσο την τιμή – στόχο για τη μετοχή της EFG Eurobank στα 11,4 ευρώ, όσο και τη σύσταση ”ουδέτερη” (neutral).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v