Ατενίζει τις 1.800 μονάδες ο Δείκτης (update)

Σε αγορά μετοχών από το Χ.Α. οδηγούνται οι ”πωλητές” στα Παράγωγα, όπως προκύπτει από τη συμπεριφορά της Alpha Bank, αλλά και των Eurobank, Εθνικής, ΔΕΗ και ΕΛΠΕ. Υπεραπόδοση για τρεις στις τέσσερις μετοχές.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Άνοδος του Δείκτη με υπεραπόδοση μετοχών και πλήθος θετικών ενδείξεων. Για κλασσική συνεδρίαση ”κάλυψης ανοιχτών θέσεων” κάνουν λόγο χρηματιστηριακοί παράγοντες.

Εξάλλου, σε αγορά μετοχών από το Χ.Α. φαίνεται ότι οδηγούνται οι ”πωλητές” των Παραγώγων. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται περισσότερο στην περίπτωση της Alpha Bank (+3,3%), την αντίδραση της Eurobank και τη θετική εικόνα της Εθνικής.

Συμπληρώνεται από τις σχεδόν επιθετικές αγορές στη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, την αντιστροφή της τάσης στην περίπτωση της ΔΕΗ και την υπεραπόδοση των τριών στις τέσσερις μετοχές.

Με συναλλαγές περίπου 50 εκατ. ευρώ (στις 13.00’) η αγορά ”χτυπά” την υψηλή τιμή των 1.758 μονάδων (μετά την τελευταία διόρθωση) ανεβάζοντας τον πήχη για ”κλείσιμο” υψηλότερα των 1.762 μονάδων

Συνυπολογιζόμενης της αποκοπής μερίσματος των Alpha, Εθνικής και της λήξης των συμβολαίων, τα τρέχοντα επίπεδα αντιστοιχούν σε τιμές υψηλότερες των 1.800 μονάδων σε επίπεδο Δείκτη.

Στο υπόλοιπο όμως της αγοράς η πλειονότητα των μετοχών εμφανίζει υπεραπόδοση, είτε πρόκειται για τον Καμπά, είτε για την Κλωνατέξ, είτε για την… ΚΡΕ.ΚΑ.

Ξεπερνώντας τις 1.750 μονάδες ο Δείκτης (στις 12.20’) θέτει άμεσα ως στόχο υψηλότερα επίπεδα τιμών, αυξάνοντας κατακόρυφα ενδιαφέρον και συναλλαγές. Εάν τελικά η σημερινή συνεδρίαση ”κλείσει” με τον Δείκτη υψηλότερα των 1.748 μονάδων, θα είναι η πρώτη φορά μετά από 5-6 μήνες που θα χάσουν λεφτά οι πωλητές της αγοράς παραγώγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v