”Ρεύμα” από τη ΔΕΗ περιμένει η αγορά

Στο ενδεχόμενο αντίδρασης της ΔΕΗ, τα καλά αποτελέσματα της Eurobank, την κίνηση ”εγκλωβισμού” που ετοιμάζεται στον ΟΤΕ, τις φήμες που αγγίζουν τα... ξενοδοχεία, αλλά και στο να μη χαθεί η μάχη με τους ”πωλητές” των παραγώγων ποντάρει σήμερα η αγορά.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αυτή, αυτές και τα... μυστήρια. Αυτή είναι η Σοφοκλέους μας, αυτές οι ξένες αγορές και επιεικώς... μυστήρια τα όσα συνέβησαν χθες.

Οι περίπου 9.000 ανοιχτές θέσεις σε συμβόλαια μηνός Μαΐου ενδέχεται να προσδώσουν τον χθεσινό ιδιότυπο τόνο και χρώμα σε μεγάλο μέρος και της σημερινής συνεδρίασης.

Πάντως, όπως και εάν κλείσουν σήμερα τα παράγωγα, όπως και εάν κινηθεί ο Γενικός Δείκτης (με την προϋπόθεση ότι δεν θα πιεστεί χαμηλότερα των 1.705 μονάδων), είναι εμφανής η προσπάθεια συσσώρευσης και αναδιάταξης δυνάμεων αυτή την περίοδο.

Ο τραπεζικός κλάδος σε γενικές γραμμές έδωσε τα όσα σε πρώτη φάση όφειλε, κάτι που τεχνικά δικαιολογεί μικρή διόρθωση, συσσώρευση και ενδεχόμενη επανεμφάνιση αγοραστών.

Θα πρέπει όμως, να παραμείνει πέριξ των 1.750 μονάδων ο Γενικός Δείκτης και για να συμβεί αυτό χρειάζεται ”στήριξη” από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE – 20.

Αντίδραση δικαιολογείται στη μετοχή της ΔΕΗ, όπου οι συνολικές απώλειες του περίπου 7% σε μόλις δυο συνεδριάσεις θεωρούνται υπερβολικές. Ο ΟΠΑΠ καλά κράτησε χθες, ο Τιτάνας συνεχίζει και πέραν των 34 ευρώ, τα Ελληνικά Πετρέλαια παραμένουν υποτιμημένα, στη Βιοχάλκο δεν έχει ολοκληρωθεί η ανοδική φάση.

Ανακοίνωσε και η Eurobank χθες θετικά αποτελέσματα, επανεμφανίστηκαν αγοραστές στην Τρία Έψιλον, παραμένει σε ανοδική τροχιά η Intracom, θα πρέπει να διευθετείται σήμερα η ”παρεξήγηση” που δημιουργήθηκε με αφορμή τα αποτελέσματα της Cosmote.



Σταθεροποίηση του FTSE – 20 θέλει το υπόλοιπο της αγοράς. Η προσπάθεια μερικής αυτονόμησης και υπεραπόδοσης ορισμένων μετοχών, κλάδων – τις τελευταίες συνεδριάσεις – επιτυγχάνεται, κυρίως λόγω της πεποίθησης που επικρατεί ότι η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση δεν ”ακυρώνεται”.

Μένει βέβαια να φανεί πως θα χειριστούν τις θέσεις τους όσοι εκτιμούν όχι πως μπορούν να αναστρέψουν την τάση αλλά τουλάχιστον να βγάλουν τους τόκους… από τα συμβόλαια πώλησης που έχουν στα χέρια τους.

Τη θετική έκπληξη πέραν της ΔΕΗ και της Eurobank θα μπορούσε να την κάνει σήμερα η Εθνική, που σκοπίμως χθες παρουσιάστηκε αδύναμη.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ενδιαφέρον παρουσιάζει η εντεινόμενη φημολογία που ώθησε ψηλά χθες ΛΑΜΨΑ - Hyatt – Αστήρ, μετοχές μικρής διασποράς όπως για παράδειγμα η Lantec, τίτλοι με ανοδική φορά όπως οι: Ιατρικό, Λογισμός, Καμπάς, Κορδέλλου, Multirama, Λαζαρίδης και πολλών ακόμη μετοχών αυτής της κατηγορίας που παραμένουν εντός ”παιδιάς”.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v