Lehman Bros: Στα 13 ευρώ η τιμή στόχος για Cosmote

Τιμή στόχο τα 13 ευρώ διατηρεί έκθεση της Lehman Brothers για την Cosmote, ενώ συστήνεται ”overweight”. Στην έκθεση του οίκου για ευρωπαϊκούς τίτλους (16/5), εκφράζεται η άποψη ότι τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρίας δεν θα εμφανίσουν εκπλήξεις.

Lehman Bros: Στα 13 ευρώ η τιμή στόχος για Cosmote
Στα 13 ευρώ διατηρεί την τιμή στόχο για τη μετοχή της Cosmote έκθεση της Lehman Brothers, στην οποία διατυπώνεται η σύσταση για ”overweight”, ενώ εκτιμάται ότι χωρίς εκπλήξεις θα είναι τα αποτελέσματα της εταιρίας που ανακοινώνονται στις 22 Μαΐου.

Στην έκθεση της Lehman Brothers για ευρωπαϊκές μετοχές (16/5) Η Cosmote χαρακτηρίζεται ”μία από τις αγαπημένες μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης με καλές προοπτικές ανάπτυξης, ισχυρή θέση στην αγορά και υψηλής ποιότητας διοίκηση”.

Χωρίς εκπλήξεις αναμένει η Lehman Brothers τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Cosmote, αφού τα κυριότερα σχετικά θέματα επιλύθηκαν από την ανακοίνωση- καθοδήγηση της διοίκησης στις 14 Μαΐου.

Ο οίκος εκτιμά ότι είναι πιθανό τα έσοδα από τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα να παρουσιάσουν κάμψη (σε τριμηνιαία βάση), ως αποτέλεσμα της εποχικότητας των δραστηριοτήτων, αλλά και της αλλαγής στα τιμολόγια της σταθερής τηλεφωνίας. Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης των εσόδων αναμένεται να διαμορφωθεί στο 14%.

Η Lehman αν και θα επιθυμούσε να δει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με της θυγατρικές του ΟΤΕ στη Βουλγαρία και τη FYROM, που προς το παρόν διοικεί η Cosmote, παραδέχεται ότι, ίσως είναι νωρίς για τέτοιες πληροφορίες.

Ο διπλασιασμός του μερίσματος, αναφέρεται στην έκθεση, είναι πιθανό να δημιουργήσει momentum για τη μετοχή, στο διάστημα των επόμενων μηνών. Ακόμα αναφέρεται ότι το μέρισμα αναμένεται να εγκρίνει η γ.σ. της 3ης Ιουνίου, ενώ η καταβολή θα ξεκινήσει πιθανότατα λίγο μετά.

Το P/E της Cosmote, εκτιμάται στο 11,8 για το 2003, ενώ ο μέσος όρος των μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που παρακολουθεί η Lehman εκτιμάται ότι θα εμφανίσει P/E στο 15,8.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v