Στα αποτελέσματα το ενδιαφέρον, λένε οι ΑΧΕ

Τα εταιρικά αποτελέσματα εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα δώσουν τον τόνο της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις από Πειραιώς και Cosmote.

Στα αποτελέσματα το ενδιαφέρον, λένε οι ΑΧΕ
Εστιασμένο σε εταιρικά αποτελέσματα εκτιμά το επενδυτικό ενδιαφέρον το πρωινό report της Marfin Hellenic κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς στα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, Chipita και Γερμανός, που ανακοινώθηκαν χθες, αναμένεται σήμερα να προστεθούν αυτά των Cosmote και Πειραιώς.

Χαμηλότερα των προσδοκιών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Γερμανός η Marfin Hellenic, επισημαίνοντας τα έσοδα στα 152,6 εκατ. ευρώ. Για την Chipita, η Marfin αναφέρει ότι τα αποτελέσματα συνέπεσαν με τις προβλέψεις της (αύξηση των πωλήσεων κατά 8,7%, EBITDA κατά 11%).

Για τον ΟΠΑΠ, η χρηματιστηριακή τονίζει τις σημαντικές προβλέψεις, λόγω Intralot, που οδήγησαν την εταιρία σε ανακοίνωση χαμηλότερων από τις προσδοκίες κερδών. Τέλος, για τα ΕΛΠΕ, η εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου τόνωσε τα περιθώρια κέρδους και προκάλεσε τα υψηλότερα των δικών της και της αγοράς κέρδη.

Εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων βρίσκεται η ελληνική αγορά, όπως επισημαίνει και η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report, όπου αναφέρεται και στα χθεσινά αποτελέσματα, κυρίως από ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v