Υποκύπτει στις Σειρήνες της πτώσης το ΧΑ

Οι ρευστοποιήσεις σε τραπεζικούς τίτλους παρασύρουν τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα, ενώ μόλις 70 μετοχές διατηρούνται σε θετικό έδαφος. Η βραχυπρόθεσμη τάση φαίνεται να έχει μετατραπεί σε πτωτική, με συνέπεια να ακολουθούνται και τακτικές stop loss, ενώ παράλληλα αυξάνεται και το short interest στην αγορά παραγώγων.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Μετά από ένα ανοδικό ξεκίνημα, όπως είχε προβλεφθεί στο πρωινό μας σχόλιο, έχουν ενταθεί σημαντικά οι ρευστοποιήσεις με επίκεντρο τους τίτλους του FTSE– 20 και δη τις τράπεζες.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρεί κατά 1,9% παρασύροντας πτωτικά και τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος δείχνει να διολισθαίνει προς την περιοχή των 1.710 μονάδων, ενώ αυτή τη στιγμή (12.20’) διαμορφώνεται στις 1.718 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,18%.

Ο τζίρος εμφανίζει σημαντική αύξηση σε σχέση με χθες κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, καθώς ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ, ενδεικτικό της ύπαρξης δυνητικής προσφοράς, τάση στην οποία προσπαθεί να αντισταθεί η ευρύτερη αγορά με 70 μετοχές να διατηρούνται σε θετικό έδαφος.

Ιδιαίτερες ανησυχίες προκαλεί το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης και οι εμπλεκόμενοι στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν επιδεικνύουν διάθεση αντίστασης στην περιρρέουσα τάση των ευρωαγορών, γεγονός το οποίο είναι άλλωστε λογικό, από τη στιγμή που οι απώλειες του Dax από το υψηλό ανέρχονται στο 7%. Ως εκ τούτου, θα ήταν αφύσικο η Σοφοκλέους να συσσωρεύσει στα τρέχοντα επίπεδα.

Το ζήτημα που εγείρεται είναι το κατά πόσον η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα υποκύψει στις Σειρήνες πτώσης που ηχούν από την Ευρώπη και δη σε ποιο βαθμό.

Αυτό που φαίνεται να επιβεβαιώνεται είναι πως η βραχυπρόθεσμη τάση έχει μετατραπεί σε πτωτική, με συνέπεια να ακολουθούνται και τακτικές stop loss, ενώ παράλληλα αυξάνεται και το short interest στην αγορά παραγώγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v