Η ατζέντα της Τετάρτης

Τα αποτελέσματα για το α΄τρίμηνο του 2003 ανακοινώνουν οι ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ, ενώ οι μετοχές της Μηχανική διαπραγματεύονται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ. Επίσης, επαναδιαπραγματεύονται οι μετοχές των Altec, Microland και Alter, ενώ οι Τιτάν, Αλουμύλ Μυλωνάς, Ιασώ και Νεώριον πραγματοποιούν γ.σ.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Γενικές συνελεύσεις

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στη 13:00 μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρετανίας, στην Αθήνα (οδός Βασιλέως Γεωργίου A’ αρ. 1 – Είσοδος από την οδό Πανεπιστημίου), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ανάγνωση των εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Eλεγκτών επί των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων (Εταιρίας και Ενοποιημένων) για τη χρήση 2002.

2. Εγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων (Εταιρίας και Ενοποιημένων) για τη χρήση 2002 και Διάθεση Κερδών.

3. Εγκριση αμοιβών ή αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της χρήσης 2002.

4. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2002.

5. Καθορισμός ιδιοτήτων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ως εκτελεστικών, μη εκτελεστικών και ανεξάρτητων μη εκτελεστικών.

6. Εκλογή Ελεγκτών, Τακτικών και Αναπληρωματικών, για τον έλεγχο των Ετήσιων και Εξαμηνιαίων Oικονομικών Kαταστάσεων (Εταιρίας και Ενοποιημένων) για τη χρήση 2003 και καθορισμός της αμοιβής τους.

ΙΑΣΩ Α.Ε.: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 11:00 π.μ., στα γραφεία της εταιρίας, στο Μαρούσι – Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 37-39 (Ισόγειο – Νέα Αίθουσα Εκδηλώσεων), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης που έληξε την 31.12.2002 (Ισολογισμός της 31.12.2002, Λογαριασμός Αποτελεσμάτων Χρήσης, Πίνακας Διάθεσης Αποτελεσμάτων και Προσάρτημα) και των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων καθώς και των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τα πεπραγμένα της χρήσης που έληξε την 31.12.2002. 3. Απαλλαγή του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης που έληξε την 31.12.2002.

4. Έγκριση διάθεσης κερδών χρήσης 1/1/ έως 31.12.2002.

5. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών (τακτικού και αναπληρωματικού) για τη χρήση 2003 και καθορισμός της αμοιβής τους.

6. Μείωση μετοχικού κεφαλαίου με ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,54 Ευρώ με σκοπό την αναλογική πραγματική διανομή αυτής στους μετόχους και τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας.

7. Χορήγηση αδείας σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 κ.ν. 2190/20 στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές για τη συμμετοχή τους στα Διοικητικά Συμβούλια ή στην Διεύθυνση θυγατρικών εταιριών. 8. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ορισμός ανεξάρτητων μελών σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 3016/2002 όπως ισχύει σήμερα. 9. Διάφορες Ανακοινώσεις και λοιπά θέματα.

ΝΕΩΡΙΟΝ ΝΕΑ Α.Ε. ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΥΡΟΥ: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 17:00 μ.μ., στην έδρα της εταιρείας, στην Ερμούπολη Σύρου (οδός Νεωρίου 1), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 8ης εταιρικής χρήσης (από 1.1.2002 έως 31.12.2002) και των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή.

2. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων του ομίλου για τη χρήση από 1.1.2002 έως 31.12.2002 και των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή.

3. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και του Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 1.1.2002-31.12.2002.

4. Εκλογή νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου και καθορισμός των ανεξάρτητων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τον ν. 3016/2002.

5. Έγκριση αμοιβών Δ.Σ. και Ελεγκτή για την πιο πάνω εταιρική χρήση, καθορισμός αμοιβής μελών Δ.Σ. για το διάστημα από 1.1.2003 μέχρι 31.12.2003 και έγκριση συναφών συμβάσεων.

6. Εκλογή Ορκωτών Λογιστών ως τακτικού και αναπληρωματικού ελεγκτή για τη χρήση από 1.1.2003 μέχρι 31.12.2003 και απόφαση για την αμοιβή τους.

7. Παροχή σε μέλη του Δ.Σ. της κατά το άρ. 23 παρ. 1 Κ.Ν. 2190/20 αδείας για τη διενέργεια για λογαριασμό τρίτων πράξεων που εμπίπτουν στο σκοπό της εταιρείας.

8. Διάφορες ανακοινώσεις.

ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ Α.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στο κατάστημα της εταιρικής έδρας (ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου Κιλκίς), με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Υποβολή και Έγκριση του Ισολογισμού εταιρικής χρήσεως 2002, μετά των εκθέσεων Δ.Σ. και Ελεγκτών, καθώς και των οικονομικών καταστάσεων και διαθέσεως ετησίων κερδών. Υποβολή και έγκριση του Ενοποιημένου Ισολογισμού χρήσεως 2002 και της ενοποιημένης καταστάσεως λογαριασμού αποτελεσμάτων χρήσεως.

2. Απαλλαγή μελών του Δ.Σ. και Ελεγκτών από ευθύνη αποζημιώσεως πεπραγμένων χρήσεως 2002.

3. Έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του ΔΣ για τη χρήση 2002 και προέγκριση για την χρήση 2003.

4. Εκλογή νέου Δ.Σ.

5. Αγορά ιδίων μετοχών, σύμφωνα με το αρ. 16 παρ. 2 του ν. 2190/20. 6. Έγκριση διανομής μερίσματος από κέρδη χρήσεως 2002.

7. Εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού ελεγκτού για τη χρήση 2003.

Διανομές μερισμάτων

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ: 1,15 ευρώ.

Διάφορα

Στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) διοργανώνουν την 44η Σύνοδο των Ανωτέρων Επιθεωρητών Εργασίας (SLIC) των 25 Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στις αίθουσες του ξενοδοχείου ΚΑΨΗΣ, στη Θεσσαλονίκη. Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαΐου 2003.

Πραγματοποιείται στο Κίεβο της Ουκρανίας η 5η Πανευρωπαϊκή Υπουργική Διάσκεψη ”Ένα Περιβάλλον για την Ευρώπη”, με συμμετοχή των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας (χώρες ΑΕΚΚΑ) και με την παρουσία εκπροσώπων από άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, από διεθνείς οργανισμούς, ιδρύματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Προεδρεύουσα του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων έργων, Βάσω Παπανδρέου.

Εταιρικές πράξεις

* Ύστερα από απόφαση του Προέδρου του Δ.Σ. του Χ.Α., από σήμερα, 21/5/2003, οι μετοχές των εταιριών: ”ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ”, ”ALTEC ABEE” και ”MICROLAND COMPUTERS AEBE” είναι επαναδιαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

* Οι μετοχές της εταιρίας ”ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών, σε αναλογία 2 νέες μετοχές για κάθε 10 παλαιές μετοχές κάθε κατηγορίας. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών στο ΧΑ θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση της εταιρίας δια του ημερήσιου τύπου.

Οικονομικά αποτελέσματα

Η εταιρία ΟΠΑΠ ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄τριμήνου του 2003.

Η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια ανακοινώνει στις 11:00 π.μ., στα γραφεία της εταιρίας (Αμαλίας 54), τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄τριμήνου του 2003.

Παρουσιάσεις

Το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Executive MBA και MSc στις Επιστήμες των Αποφάσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η εταιρία Knowsys διοργανώνουν την 1η παρουσίαση του ”κύκλου της Ηγεσίας” με ομιλητή τον διευθύνοντα σύμβουλο της EFG Eurobank Ergasias, Νίκο Νανόπουλο, και θέμα: ”Η εμπειρία της Eurobank σε μια κρίσιμη περίοδο του χρηματοπιστωτικού τομέα”, που πραγματοποιείται στις 18:30 μ.μ., στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αμφιθέατρο Αντωνιάδου, (Πατησίων 76, 1ος όροφος).

Συνεντεύξεις τύπου

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής, πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου, στις 11:00 π.μ., στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (αίθουσα συσκέψεων), με θέμα την πρόοδο των εργασιών του Τραμ της Αθήνας. Ο κ. Χ. Βερελής θα ανακοινώσει και τις μελλοντικές επεκτάσεις του δικτύου του Τραμ.

Με την ευκαιρία της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2003, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου στις 14:30 μ.μ., στα γραφεία του ΣΒΒΕ (Πλ. Μοριχόβου 1, 6ος όροφος).

Διεθνείς εξελίξεις

Αγγλία

- Οικονομικά στοιχεία Δημοσίου Τομέα (Απρίλιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v