Προοπτικές ανόδου στο Χ.Α., αλλά...

Οι τράπεζες αναμένεται να αποτελέσουν τον καταλύτη της σημερινής συνεδρίασης, καθώς ο ΟΤΕ εμφανίζεται μάλλον αδύναμος να ”οδηγήσει” την όποια ανοδική τάση, ενώ και τα μεγέθη τριμήνου του ΟΠΑΠ χρήζουν προσοχής.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Δύσκολο να εκτιμηθεί η μέχρι στιγμής κίνηση της Σοφοκλέους και δη αυτή του τελευταίου διημέρου.

Η αγορά χθες φάνηκε απρόθυμη να ακολουθήσει τη διεθνή τάση αφομοιώνοντας την έντονα πτωτική κίνηση, ενώ σήμερα με το κλίμα να είναι σαφώς καλύτερο μένει να δούμε τι follow through buying δύναται να υπάρξει.

Όταν λέμε πως το κλίμα είναι καλύτερο, φυσικά δεν εννοούμε ότι οι αγορές κινούνται απαραιτήτως ανοδικά, εννοούμε απλά πως δεν υποχωρούν σημαντικά.

Ο Γενικός Δείκτης έχοντας επιδείξει χθες μεγάλη ανθεκτικότητα, αναπηδώντας σε επίπεδο των 1.705 μονάδων, δίνει την εντύπωση πως έχει αναπτύξει ένα ”τοπικό πάτο”, αλλά- θεωρητικά- σήμερα η συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσε να ξαναδοκιμαστεί.

Καταλύτης της κίνησης για σήμερα θα είναι οι τράπεζες, αφού ο ΟΤΕ δεν μπορεί να εκτιμηθεί ότι δύναται να ”οδηγήσει” την όποια ανοδική αντίδραση, ενώ προσοχή χρειάζεται και ο ΟΠΑΠ, τα αποτελέσματα τριμήνου του οποίου αφήνουν μια περίεργη αίσθηση, λόγω του ότι εμφανίζει μεγάλη αύξηση των πωλήσεων, αλλά λόγω της πρόβλεψης της Intralot υπάρχει μια σημαντική μείωση κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002.

Παράλληλα, κατά το πρώτο πεντάλεπτο στο ΧΠΑ δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντική διάθεση πωλήσεων στα ΣΜΕ επί του FTSE – 20, εξέλιξη που ενδεχομένως να προδιαθέτει σε τιμολόγηση ανοδικού ξεκινήματος στο Χ.Α.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v