Σε αναζήτηση νέου αγοραστικού ενδιαφέροντος

Εν αναμονή του προσδιορισμού του εύρους και του βάθους της διόρθωσης μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί σήμερα η μάχη αγοραστών- πωλητών, καθώς χθες δόθηκε η εντύπωση ότι ορισμένοι πιστεύουν πως οι αποτιμήσεις κάποιων τίτλων ”πρέπει” να υποχωρήσουν.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Είναι εξαιρετικά πιθανό - έως απόλυτα βέβαιο - η βραχυχρόνια τάση να έχει μεταστραφεί σε πτωτική, και απλά σήμερα να βρισκόμαστε εν αναμονή του προσδιορισμού του εύρους και του βάθους της διόρθωσης.

Η αναιμική απόπειρα αντίδρασης των ευρωαγορών, το κλίμα πτωχεύσεων που περιβάλλει την ελληνική οικονομία, οι συνεχείς αναφορές των τραπεζιτών, η ανυπαρξία προβλημάτων με τις επισφάλειες δεν δημιουργούν και τις ευνοϊκότερες των συνθηκών στην όποια προσπάθεια ανοδικής κίνησης της αγοράς, αφού άλλα λέγονται και προβάλλονται στη θεωρία και άλλα γίνονται στην πράξη.

Αν θέλουμε να ζούμε αυτά καθεαυτά τα δεδομένα της αγοράς, το γεγονός ότι η διάσπαση των 1.700 μονάδων χθες, δεν πυροδότησε κάποιο σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον (μάλλον σε αυτό το επίπεδο έκαναν πίσω οι πωλητές) δίνει ίσως την εντύπωση ότι οι αποτιμήσεις κάποιων τίτλων πρέπει να υποχωρήσουν, έστω και λίγο ακόμα, για να επανεμφανιστεί αγοραστικό ενδιαφέρον άξιο αναφοράς.

Από την άλλη, υπάρχει και μια σχολή σκέψης που λέει πως η σχετική ανθεκτικότητα της περιφέρειας κατά την πτωτική κίνηση του τελευταίου διημέρου θα μεταφραστεί σε νέα ανοδική κίνηση, όταν οι τίτλοι σηματωροί της υψηλής κεφαλαιοποίησης και δη οι τράπεζες επανέλθουν στο πλαγιοανοδικό κανάλι που μας είχαν συνηθίσει.

Συμπερασματικά, με δεδομένο και το υψηλό και κλιμακούμενο short interest του τελευταίου διημέρου, πρέπει να πούμε ότι η τάση (το bias) είναι πτωτική, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει και την εμφάνιση μιας ανοδικής συνεδρίασης, με πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο να έχουμε σήμερα μια ουσιώδη μάχη αγοραστών πωλητών, εν αντιθέσει με το τι συνέβη χθες.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v