Σε περίοδο δοκιμασίας πλέον η Σοφοκλέους

Στο κλίμα των ευρωαγωρών κινείται και η Σοφοκλέους, όπου παρατηρείται εντατικοποίηση των ρευστοποιήσεων σε τραπεζικούς τίτλους με την περιφέρεια ωστόσο να επιδεικνύει αντοχές, δημιουργώντας μια αγορά ”δυο όψεων” και ταχυτήτων.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Αφού χτύπησε ”χαμηλό” στις 1.701,45 μονάδες ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί έκτοτε να αντιδράσει ανοδικά, εν μέσω εντατικοποίησης ρευστοποιήσεων σε τραπεζικούς τίτλους με επίκεντρο την Εθνική και την Eurobank που υποχωρούν κατά 2,3% έκαστη.

Την ίδια ώρα, η περιφέρεια επιδεικνύει ακόμα αντοχές με τη σχέση πτωτικών/ανοδικών να είναι παραδόξως οριακά καλύτερη απ΄ ότι ήταν, όταν ο Δείκτης βρισκόταν 15 μονάδες υψηλότερα.

Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν αβάσιμο να μιλήσουμε για αγορά δυο όψεων και ταχυτήτων, όπου η περιφέρεια επιχειρεί να διατηρήσει την ανθεκτικότητα που τη διέκρινε όλον αυτόν τον καιρό, εν αντιθέσει με την υψηλή κεφαλαιοποίηση η οποία πλέον δείχνει να ακολουθεί πιο πιστά την τάση των ευρωαγορών, που αναμφισβήτητα είναι πτωτική.

Το ερώτημα που τίθεται και που ακόμα μένει σε εκκρεμότητα αφορά το τι γίνεται εάν η βραχυχρόνια τάση στο εξωτερικό παραμείνει πτωτική.

Κι αυτό διότι θα πρέπει βάσιμα να υποθέσουμε ότι η μερική ενίσχυση του τζίρου που παρατηρείται στην πτωτική κίνηση καταδεικνύει την ολοένα εντεινόμενη νευρικότητα των εμπλεκόμενων και συνεπώς θα υπάρξει κάποιο σημείο ή επίπεδο τιμών στο οποίο θα διευρυνθεί η υιοθέτηση τακτικών stop loss, οξύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την υφιστάμενη πτωτική κίνηση.

Όσον αφορά στην αγορά παραγώγων, τιμολογείται σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό η προεξόφληση περαιτέρω πτωτικής κίνησης της υποκείμενης αγοράς, κάτι που σίγουρα ανησυχεί, όπως ανησυχεί επίσης και η εντατικοποίηση των ρευστοποιήσεων από μέρους κυρίως αλλοδαπών θεσμικών επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v