Εκτιμήσεις για το α΄ τρίμηνο της Cosmote (update)

Στα 58 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17,9%, προβλέπει σε έκθεσή της η CSFB ότι θα διαμορφωθούν τα κέρδη α΄ τριμήνου της Cosmote που ανακοινώνονται αύριο. Εξάλλου, οι συγκλίνουσες προβλέψεις (Bloomberg) προβλέπουν τα κέρδη της Cosmote στα 55 εκατ.

Εκτιμήσεις για το α΄ τρίμηνο της Cosmote (update)
Στα 55 (από 49,2, πέρυσι) εκατ. ευρώ εκτιμούν οι συγκλίνουσες προβλέψεις Ελλήνων και ξένων αναλυτών, όπως τις συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg, τα καθαρά κέρδη της Cosmote που ανακοινώνονται αύριο.

Αναλυτικότερα, αναλυτές των Σίγμα, Marfin, Citigroup, Dresdner Bank, EFG Sec, Δεβλέτογλου, Alpha Finance, Εγνατία Sec και Κάππα εκτιμούν ότι τα EBITDA της εταιρίας θα διαμορφωθούν στα 126 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στα 300 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, ουδέτερη σύσταση (neutral) και τιμή-στόχο τα 10,50 ευρώ συνιστά η CSFB για τη μετοχή της Cosmote.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της CSFB, οι πωλήσεις της Cosmote για το πρώτο τρίμηνο του έτους εκτιμώνται στα 296,9 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 11,7% από έτος σε έτος, έναντι 304 εκατ. ευρώ που αναφέρει το consensus των αναλυτών.

Αντίστοιχα, η κερδοφορία EBITDA προβλέπεται στα 127,9 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 11,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2002, ενώ το consensus των αναλυτών εκτιμά ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 128,6 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο EBITDA εκτιμάται σε 43,1%, έναντι 42% που ήταν το guidance της ίδιας της εταιρίας.

Τέλος, τα καθαρά κέρδη προβλέπονται στα 58,0 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2002, ενώ το καθαρό περιθώριο κερδοφορίας προβλέπεται στο 19,5%, έναντι 17,5% που υπήρχε στο guidance της Cosmote.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 55,7 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Γιώργος Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v