UBS:Στα € 11,8 αυξάνει την τιμή-στόχο για Εμπορική

Στα 11,8 ευρώ αναθεωρεί την τιμή-στόχο για την Εμπορική Τράπεζα η UBS Warburg από τα 9,1 ευρώ, ενώ διατηρεί ουδέτερη τη σύστασή της (neutral 2), σε έκθεσή της με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2003.

UBS:Στα € 11,8 αυξάνει την τιμή-στόχο για Εμπορική
Σε αύξηση της τιμής-στόχου (στα 11,8 ευρώ από 9,1 ευρώ) για την Emporiki Bank προχωρά η UBS Warburg, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση για ”ουδέτερη θέση” (neutral 2). Η αναθεώρηση περιλαμβάνεται σε έκθεση του οίκου, με αφορμή την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της ελληνικής τράπεζας για το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Η αύξηση στην τιμή-στόχο απεικονίζει τη μετακύλιση από τους πολλαπλασιαστές του 2003 σε εκείνους του 2004 και παράλληλα την αύξηση του πολλαπλασιαστή αποτίμησης από 10 σε 11 προκειμένου να συμπεριληφθεί το χαμηλότερο κόστος κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS, τα αποτελέσματα της Emporiki Bank κινήθηκαν ανάλογα με τις εκτιμήσεις τους σε όρους προ τόκων κερδοφορίας, ενώ σύμφωνα με την έκθεση, η Emporiki Bank διαπραγματεύεται με πολλαπλασιαστή κερδών (για το 2003) της τάξεως του 14,9.

Παράλληλα, η UBS Warburg αναφέρει πως τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 8%, ενώ το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 3,6%, έναντι 3,1% όπου είχε βρεθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2002.

Εξάλλου, στην έκθεση αναφέρεται πως οι χορηγήσεις δανείων αυξήθηκαν κατά 19%, αντανακλώντας πρώτιστα την ισχυρή αύξηση της καταναλωτικής και της στεγαστικής πίστης, οι οποίες επεκτάθηκαν κατά 29% και 35% αντίστοιχα, ενώ τέλος οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 6%.

Τα παραπάνω ποσοστά αύξησης απεικονίζουν εν μέρει την επέκταση της αγοράς, αλλά και την προσπάθεια της τράπεζας να ανακαταλάβει τα δίκαια μερίδια αγοράς της σε βασικούς τομείς δραστηριότητας, καταλήγει η έκθεση.

Επιμέλεια: Γιώργος Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v