Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού συγκλίνουν οι αναλυτές για α΄ τρίμηνο Πειραιώς

Αυξημένα 7,9% κατά μέσο όρο εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι τα κέρδη α΄ τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς έναντι του περσινού α΄ τριμήνου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg.

Πού συγκλίνουν οι αναλυτές για α΄ τρίμηνο Πειραιώς
Αυξημένα 7,9% κατά μέσο όρο εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι τα κέρδη α΄ τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς έναντι του περσινού α΄ τριμήνου.

Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών έξι ελληνικών χρηματιστηριακών (Εθνική ΑΧΕ, Alpha Finance, Εγνατία Securities, Marfin Hellenic, Δεβλέτογλου και Π&Κ), τις οποίες συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg, τα προ φόρων κέρδη της Πειραιώς θα διαμορφωθούν στα 29,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα στα 136 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από τόκους στα 98 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, στο πρωινό της report η Marfin Hellenic προβλέπει αύξηση στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της τάξεως του 7%, διαμορφούμενα στα 30 εκατ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του τραπεζικού ομίλου.

Όπως επισημαίνει η Marfin στο πρωινό της report, το προαναφερθέν ποσόν είναι κατά 18,4% υψηλότερο από τα κέρδη προ φόρων του τελευταίου τριμήνου της παρελθούσας χρήσης, ενώ προσθέτει πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς η αύξηση στα κέρδη προ φόρων αναμένεται να είναι της τάξεως του 5%-6%.

Εξάλλου, η Marfin τονίζει πως η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς έχει ήδη προβλέψει ότι τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με το περυσινό.

Τέλος, η Marfin καταλήγει πως οι βασικές πηγές κερδοφορίας είναι τα καθαρά έσοδα από τόκους και από προμήθειες, οι οποίες βάσει των εκτιμήσεων της Marfin αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 14,8% και 6% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς θα ανακοινωθούν σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v