Πώς είδαν οι αναλυτές το α΄ τρίμηνο της CosmΟΤΕ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς κινήθηκαν τα αποτελέσματα της CosmΟΤΕ στο α’ τρίμηνο, όπως αναφέρει η Marfin, η οποία διατηρεί τη σύσταση για ”απόδοση καλύτερης της αγοράς” (outperform) με τιμή- στόχο τα 13,10 ευρώ. Εξάλλου, ”ελαφρώς καλύτερα των προβλέψεων” χαρακτηρίζει η Εθνική ΑΧΕ τα αποτελέσματα της εταιρίας.

Πώς είδαν οι αναλυτές το α΄ τρίμηνο της CosmΟΤΕ
Οριακά υψηλότερα των προβλέψεων της διοίκησης, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της CosmΟΤΕ στο πρώτο τρίμηνο του 2003 όπως αναφέρει η Marfin Hellenic σε flash note με ημερομηνία 22 Μαΐου 2003.

Σύμφωνα με το flash note, η Marfin διατηρεί τη σύσταση για ”απόδοση καλύτερης της αγοράς” (outperform) με τιμή-στόχο τα 13,10 ευρώ ανά μετοχή.

Οπως σημειώνει η Marfin, οι αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης έκαναν λόγο για αύξηση των εσόδων κατά 11%, αύξηση στο περιθώριο του EBITDA κατά 42%, με το περιθώριο των καθαρών κερδών να είναι βελτιωμένο κατά 17,5%.

Η Marfin συμπληρώνει πως ενδεχομένως θα προχωρήσει σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το σύνολο του έτους, κυρίως λόγω της διαφορετικής, σε λογιστικό επίπεδο, διαχείρισης των εσόδων αλλά και ύστερα από την εξέταση του μοντέλου της AMC.

Από τη μεριά της, η Εθνική Χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ως ”ελαφρώς καλύτερα των προβλέψεων” τα αποτελέσματα τριμήνου της CosmΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v