Διόρθωσης συνέχεια για τη Σοφοκλέους

Το ”πάνω χέρι” φαίνεται να παίρνουν οι πωλητές κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με τη διολίσθηση προς τις 1.700 μονάδες να αφήνει μικρά περιθώρια αισιοδοξίας αναφορικά με τις βραχυπρόθεσμες τάσεις επανατοποθέτησης.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Επικράτηση της, έστω και μετριοπαθούς, πτωτικής τάσης κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών, καθώς οι καθοδικές μετοχές υπερτερούν πλέον σαφώς των ανοδικών, σε αναλογία 2/1.

Επιπλέον, το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης διολισθαίνει προς τις 1.700 μονάδες καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει διάθεση επανατοποθέτησης, τουλάχιστον από πλευράς θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Άλλωστε είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο τζίρος εμφανίζεται σημαντικά μειωμένος κάτι που σημαίνει ότι ναι μεν δεν υπάρχει δυνητική προσφορά, στον αντίποδα όμως εκλείπει το αγοραστικό ενδιαφέρον και- ως γνωστόν- αγορά που να ανεβαίνει χωρίς ζήτηση, δεν υπάρχει.

Θα πρέπει επίσης να δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι παρ’ ότι η εικόνα των ευρωαγορών είναι μετριοπαθώς καλύτερη σε σχέση με χθες, η Σοφοκλέους δεν δείχνει να έχει ολοκληρώσει τη δική της φάση διόρθωσης όπως πριν από δυο μέρες δεν φαινόταν να έχει ολοκληρώσει την δική της φάση ανόδου.

Το ζήτημα είναι τι γίνεται εφεξής, διότι έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά πιθανόν η αγορά να εισέλθει σε μια περίοδο συσσώρευσης πλαγιολισθιτικού χαρακτήρα, εξέλιξη που σίγουρα θα έπληττε την επενδυτική ψυχολογία και θα αποθάρρυνε από περαιτέρω τοποθετήσεις τους όποιους επανακάμψαντες του τελευταίου μήνα.

Αν δε, συνυπολογιστεί και η ύπαρξη υψηλού short interest στην αγορά παραγώγων, με σχετική ευκολία μπορούμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα πως η πλειονότητα των ενεργών επενδυτών προεξοφλεί περαιτέρω πτώση της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v