Τιτάν: Περικοπή τιμής στόχου από CSFB (update)

Σε περικοπή της τιμής στόχου της Τιτάν (στα 36 από 40 ευρώ) προχώρησε η CSFB, ως αποτέλεσμα της αναθεώρησης των προσδοκιών της για το 2003. Εξάλλου, για τα αποτελέσματα της εταιρίας, ελληνικοί και ξένοι οίκοι εξέφρασαν την άποψη ότι ήταν ”χαμηλότερα των προσδοκιών”.

Τιτάν: Περικοπή τιμής στόχου από CSFB (update)
Στα 36 από 40 ευρώ περικόπτει η CSFB την τιμή στόχο για τη μετοχή του Τιτάνα, λόγω κυρίως των προς τα κάτω αναθεωρήσεων στις εκτιμήσεις της για τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας στο 2003. Ακόμη, ο οίκος διατηρεί την ”ουδέτερη” σύστασή του.

Για το τρίμηνο της Τιτάν, επισημαίνει ότι η υποχώρηση των μεγεθών δεν αποτελεί έκπληξη, κάτι που δεν συμβαίνει με το εύρος της υποχώρησης. Ακόμη, παραδέχεται πως το α΄ τρίμηνο είναι παραδοσιακά το πλέον αδύναμο και το λιγότερο ενδεικτικό του Τιτάνα.

Άλλωστε, Χαμηλότερα των εκτιμήσεων και της Π&Κ ήταν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2003 για τον Τιτάνα, με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 209,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 8,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και 4,5% έναντι των εκτιμήσεων της ελληνικής χρηματιστηριακής.

Ο κύριος λόγος για την ανακοίνωση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων από τον Τιτάνα εκτιμά η Π&Κ πως είναι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που έπληξαν την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ακόμη πως στις ΗΠΑ οι πωλήσεις της εταιρίας (σε αμερικανικά δολάρια) αυξήθηκαν κατά 6%.

Η Π&Κ υποστηρίζει ότι το πρώτο τρίμηνο δεν είναι ενδεικτικό των συνολικών αποτελεσμάτων του έτους, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της η υποχώρηση στο πρώτο τρίμηνο θα αντιστραφεί στα επόμενα, με τη χρηματιστηριακή να παραμένει αισιόδοξη για τα μεγέθη του έτους.

Παράλληλα, η Π&Κ θεωρεί ότι οποιαδήποτε ενδεχόμενη πτώση της μετοχής του Τιτάνα θα αποτελέσει ευκαιρία αγοράς λόγω της ισχυρής εγχώριας παρουσίας, των ταμειακών εισροών και της ελκυστικής αποτίμησης.

Εξάλλου, το consensus αναλυτών από τις Marfin Ελληνική, Εγνατία Securities, HSBC Pantelakis, UBS Warburg, Sigma Securities, Kappa Securities και ND Devletoglou, πριν από την ανακοίνωση των κερδών του πρώτου τριμήνου του Τιτάνα, εκτιμούσε ότι θα κατέγραφαν πτώση 62% εξαιτίας των απωλειών που προκύπτουν από τις δραστηριότητες στην Αίγυπτο, αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που καθυστέρησαν την υλοποίηση των κατασκευαστικών σχεδίων.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν ακόμη λόγο για πτώση των καθαρών κερδών στα 7,3 εκατ. ευρώ από τα 19 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Χαμηλότερα των προσδοκιών της κατά 6%-8% (σε πωλήσεις και κέρδη) κρίνει τα αποτελέσματα του Τιτάνα η Citigroup, αποδίδοντας την εξέλιξη στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε Ελλάδα και ΗΠΑ, αλλά και στην υποτίμηση της αιγυπτιακής λίρας.

Διατηρούμε την άποψη ότι είναι λανθασμένη η εμπιστοσύνη σε εποχικές ενδείξεις αδυναμίας που ανακύπτουν στο α΄ τρίμηνο του έτους της εταιρίας, αναφέρει η έκθεση του οίκου με ημερομηνία 20/5. Εκεί, διατηρείται αμετάβλητη η τιμή-στόχος για τη μετοχή (στα 38,5 ευρώ) και η πρόβλεψη για outperform.

Εξάλλου, ο οίκος επιμένει στις προβλέψεις του, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρία, από το β΄ τρίμηνο του 2003 και εξής, θα επανέλθει σε υγιές, διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή.

Τέλος, η Marfin αναφέρει πως τα οικονομικά μεγέθη του τριμήνου κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή προσθέτει πως το πρώτο και το τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους επηρεάζονται αρνητικά από τις κακές καιρικές συνθήκες, ενώ οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου αποτελούν το 54% των πωλήσεων του ομίλου, το 60% των EBITDA και το 64% των καθαρών κερδών.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων από τις 22/5/2003, η διαπραγμάτευση των ονομαστικών μετοχών της ΤΙΤΑΝ, θα γίνεται χωρίς το δικαίωμα πληρωμής μερίσματος 0,85 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v