”Ασανσέρ” η Σοφοκλέους!

Παραμένει το κλίμα της νευρικότητας στη Σοφοκλέους με τον Γενικό Δείκτη να ταλαντεύεται μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους, ενώ η διατήρηση του υψηλού short interest στην αγορά παραγώγων απεικονίζει κυρίως την οπτική των θεσμικών επενδυτών.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Αδυναμίας συνέχεια λόγω (και) νευρικότητας της Σοφοκλέους. Οι πιέσεις που δέχεται ο ΟΤΕ (-2,2% στις 12.40’)- τίτλος που είχε επισημανθεί ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτος- έχουν συμβάλλει ενεργά στην αδυναμία του Δείκτη να κινηθεί προς σημεία αντίστασης των 1.720 μονάδων.

Ως συνέπεια, ο Δείκτης ταλαντεύεται μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους, επιβεβαιώνοντας ότι η φορά της αγοράς είναι πτωτική.

Η αδυναμία αναρρίχησης των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης περνάει και στην ευρύτερη αγορά, όπου η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών από το 3/1 υπέρ των πρώτων διαμορφώνεται πλέον στην απόλυτη ισορροπία 1/1.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να συνυπολογισθεί το γεγονός ότι έχει υπάρξει ενίσχυση των ρυθμών της συναλλακτικής δραστηριότητας στην πτωτική κίνηση, τάση που σίγουρα δεν είναι ενθαρρυντική.

Παράλληλα, και η διατήρηση του υψηλού short interest στην αγορά παραγώγων απεικονίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την οπτική των θεσμικών κυρίως επενδυτών που φαίνεται να τιμολογούν περαιτέρω πτώση στην υποκείμενη αγορά ή τουλάχιστον σίγουρα δεν τιμολογούν άνοδό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v