Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς σχολιάζει η Marfin τα μεγέθη της Πειραιώς

Οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων της Marfin κινήθηκαν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για το α΄ τρίμηνο του 2003, ενώ, σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου, παρά το γεγονός ότι παρουσίασαν σημαντική αύξηση, κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής.

Πώς σχολιάζει η Marfin τα μεγέθη της Πειραιώς
Οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων της Marfin Hellenic κινήθηκαν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για το πρώτο τρίμηνο του 2003, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report.

Αναλυτικότερα, η Marfin σημειώνει ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 36,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10,8%, λίγο υψηλότερα των προβλέψεών της που τοποθετούσαν τα κέρδη προ φόρων στα 34 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα καθαρά έσοδα από τόκους, παρουσίασαν αύξηση 3,8%, διαμορφούμενα στα 89 εκατ. ευρώ και κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων της Marfin, βάσει των εκτιμήσεων της οποίας αναμένονταν στα 104 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin επισημαίνει πως τα έσοδα από τόκους ομολόγων έχουν αναπροσαρμοστεί σύμφωνα με τη λήξη τους και ως εκ τούτου, έχουν αφαιρεθεί περίπου 6 εκατ. ευρώ από τα καθαρά έσοδα από τόκους της αντίστοιχης περυσινής περιόδου τα οποία έχουν προστεθεί στα χρηματοοικονομκά έσοδα.

Επίσης, η Marfin αναφέρει πως και τα έσοδα από το leasing έχουν αναπροσαρμοστεί και κατά συνέπεια έχουν αφαιρεθεί 36,4 εκατ. ευρώ από τα καθαρά έσοδα τόκων και τις αποσβέσεις της αντίστοιχης περυσινής χρήσης.

Σχετικά με τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου στο τρίμηνο, η Marfin τονίζει πως αν και ήταν σημαντικά αυξημένα, κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεών της, ενώ προσθέτει πως και οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια παρουσίασαν σημαντική αύξηση (38,5%), αλλά ήταν κατά 12 εκατ. ευρώ χαμηλότερα από το τελευταίο τρίμηνο του 2002 και κατά 4 εκατ. ευρώ χαμηλότερα των προβλέψεων της χρηματιστηριακής.

Οπως επισημαίνει η Marfin, τα χαμηλότερα των προβλέψεών της έξοδα και προβλέψεις αντιστάθμισαν τη μικρότερη των προβλέψεών της αύξηση των εσόδων και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της σε επίπεδο κερδών προ φόρων.

Τέλος, η Marfin καταλήγει πως θα αναπροσαρμόσει τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, αν και εκτιμά πως η επίπτωση στα κέρδη θα είναι μικρή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v