Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα ”πράσινα” τα 2/3 της Σοφοκλέους

Εμφανώς θετικότερο το κλίμα σήμερα απ’ ό,τι χθες, με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 4.700 μονάδες. Μικρή υποχώρηση στα κέρδη της Εθνικής μετά τις 14:17, που πίεζαν λίγο χαμηλότερα τον ASE 20, ο οποίος ωστόσο κρατούσε σημαντικό μέρος από τα αρχικά κέρδη του. Για περίπου 200 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν σε θετικό έδαφος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εμφανώς καλύτερη από χθες η αγορά σήμερα, καθώς και ο Γενικός Δείκτης ”πάτησε” τις 4.703 μονάδες και η πλειονότητα των μετοχών βρίσκεται σε διαπραγμάτευση σε θετικό έδαφος.

Με τον ASE 20 να κερδίζει 1,1% προς τις 2.555 μονάδες η αγορά διαμορφώνεται υψηλότερα, τόσο ως προς την έκταση όσο και ως προς την έντασή της.

Με την Εθνική να παραμένει αρωγός αυτής της προσπάθειας, αν και την τελευταία ώρα έχει ενισχυθεί σημαντικά η θέση των Alpha Bank, Αγροτικής, ΟΤΕ (2,9%), Cosmote (2,1%).

Με αυξημένες συναλλαγές αντιδρούν ανοδικά η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου προς τα 11,60 ευρώ, του Μυτιληναίου ξεπερνώντας πάλι τα 34 ευρώ, της MPB που προσεγγίζει τα 8,34, ενώ ακολουθούν Coca Coca 3Ε προς τα 31 ευρώ και Ελληνική Τεχνοδομική προς τα 10,9 ευρώ.

Σημαντικές συναλλαγές πραγματοποιούνται και στη μετοχή της ΕΧΑΕ μέχρι τα 17,9 ευρώ αλλά και σε Τ.Τ., Motor Oil, Τιτάν. Θετικά όμως συνεχίζεται μετά τις 14:00 η διακύμανση μετοχών όπως Σωληνουργεία Κορίνθου, Κρέκα, Πετζετάκις, Κατσέλης και Newsphone.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει από θετικής πλευράς η υπεραντίδραση των Σωλ. Κορίνθου (προς τα 4,74 ευρώ), καθώς στην αγορά θεωρείται σχεδόν βέβαιη η έξοδος της εταιρίας από το καθεστώς επιτήρησης και η αναβάθμισή της ενδεχομένως στη Μεγάλη Κατηγορία.

Με αυξημένες συναλλαγές αντιδρούσε ανοδικά ο Κατσέλης προς τα 3,48 ευρώ, η Imperio προς τα 2,51 ευρώ (μετά τις τελευταίες μετοχικές εξελίξεις) αλλά και οι Reds στα 3,64 ευρώ, Μουζάκης, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, Άβαξ (σήμερα υπογράφεται ακόμα ένα έργο στην Κρήτη) και αρκετές ακόμη μετοχές αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v