Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενικευμένη άνοδος σε FT20 - περιφέρεια

Κρατούν τα κέρδη τους οι βασικοί δείκτες και μετοχές. Με το Γενικό στην περιοχή των 4.700 μονάδων, την Εθνική με κέρδη 1,6% να κρατά τα ηνία της αντίδρασης και να συμπαρίσταται κυρίως ΟΤΕ, Eurobank. Σημαντικό μέρος των αρχικών τους κερδών ”κρατούν” και αρκετές μετοχές εταιριών που θα συνεχίσουν τη συνεδρίαση μετά τις 14:00.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με απόδοση μέχρι και 1,1% υψηλότερη από χθες, κινείται σαφώς καλύτερα από τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η Σοφοκλέους.

Με το Γ.Δ. να διαμορφώνεται στις 12:40 πέριξ και οριακά χαμηλότερα των 4.700 μονάδων, ενώ την ίδια στιγμή σε Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι, η θετική απόδοση των βασικών δεικτών περιορίζονταν προς το 0,5%.

Περίπου εκείνη την ώρα ο ASE-20 συντηρούνταν αρκετά υψηλότερα των 2.500 μονάδων, με ένα περιθώριο ασφαλείας περίπου 55-60 μονάδων και τη μετοχή της Εθνικής να ”κρατά” τα... ηνία της αντίδρασης.

Η μετοχή της Εθνικής διαμορφώνονταν μέχρι και 1,6% υψηλότερα προς τα 39,9 ευρώ, ενώ προσεγγίζονταν και πάλι τα 30 για τη μετοχή της Eurobank (1,1%) και ΟΤΕ προς τα 22,46 ευρώ (2,1%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα ευρύτερο μέρος του... ταμπλό, καθώς για αρκετές μετοχές η τιμή, από όπου θα συνεχιστεί η συνεδρίαση μετά τις 14:00 διαμορφώνεται αισθητά υψηλότερα από την αρχική.

Έτσι, για παράδειγμα η μετοχή του Κατσέλη εμφανίζεται από σημείο κίνησης των 3,44 ευρώ, η Ναύπακτος από τα 1,16 ευρώ και ο Μουζάκης από τα 1,94 ευρώ.

Με βάση συναλλαγές περισσότερες των 10.000 τεμαχίων ”περίμεναν” τη συνέχιση της συνεδρίασης η Alpha Γκρίσιν από τα 2,77 ευρώ, η Βιοτέρ από τα 1,29 ευρώ, το Γαλαξίδι από τα 1,33 ευρώ και οι REDS (Καμπάς) από τα 3,94 ευρώ.

Δύο επιμέρους στοιχεία φαίνεται να διαφοροποιούν μέχρι στιγμής τη συνεδρίαση από τη χθεσινή, αρκούντως ενδιαφέροντα κατά την εκτίμησή μας.

Το πρώτο αφορά στη σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, παραμένει σε ικανοποιητικό λόγο υπέρ των πρώτων.

Το δεύτερο αφορά στο περιθώριο της ενδο-συνεδριακής διόρθωσης και της πίεσης που ασκήθηκε κάποια στιγμή πριν από περίπου μία ώρα και που εμφανώς ήταν ασύγκριτα μικρότερη, ηπιότερη σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v